Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Τίμησε την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας

Κατάθεση στεφανιών χτες στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα

Το πανό της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ στο Σύνταγμα, στη χτεσινή κατάθεση στεφανιών

Eurokinissi

Το πανό της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ στο Σύνταγμα, στη χτεσινή κατάθεση στεφανιών
Με κατάθεση στεφανιών τίμησαν χτες την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας, στις 12 Οκτώβρη 1944, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) και άλλες ΕΑΜογενείς οργανώσεις στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Μιλώντας εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο πρόεδρός της, Χρήστος Τσιντζιλώνης, σημείωσε μεταξύ άλλων πως η Εθνική Αντίσταση, οργανωτής, ψυχή και ραχοκοκκαλιά της οποίας υπήρξε το ΚΚΕ, αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαχής και στους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας μας. Πρόσθεσε ότι τον αγώνα αυτόν της ΕΑΜικης Αντίστασης κανένας δεν μπορεί να τον διαστρεβλώσει και θα εμπνέει πάντα το λαό μας στους αγώνες του για τα εργατικά, τα λαϊκά, τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, για ένα φωτεινό, σοσιαλιστικό μέλλον.

Στεφάνια κατέθεσαν, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, το ΚΣ ΚΝΕ, ο Σύνδεσμος Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΣΑΘΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ