Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11382

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΛΠΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Ανάγκη η δράση και οργάνωση για μέτρα προστασίας των ανέργων

ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Καθημερινή δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 18 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  12  -  13

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ μιλούν για τη σωτηρία τους τσακίζοντας τους ασφαλισμένους

ΚΚΕ: Το άθλιο φαινόμενο των συντάξεων-μαϊμού, που είναι δημιούργημα της αστικής τάξης και των κομμάτων της, αξιοποιείται για να αποπροσανατολίσει το λαό ότι η κρίση και η επίθεση στα δικαιώματά του γίνεται τάχα επειδή υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα και όχι επειδή κάνουν ό,τι μπορούν για να πληρώσει ο λαός την οικονομική κρίση του καπιταλισμού

Motion Team

Νέα επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, λίγο πριν την κατάργηση εργοδοτικών εισφορών και τις νέες μειώσεις των συντάξεων, στήνει η κυβέρνηση με αφορμή την παρουσίαση ενός νέου συστήματος για την αντιμετώπιση των «μαϊμού» συντάξεων, που θα σώσει τάχα τα ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια ώρα συγκαλύπτει το γεγονός ότι με την πολιτική των αστικών κυβερνήσεων διαχρονικά τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν χάσει δεκάδες δισ. ευρώ από το «κούρεμα» του χρέους, το τζογάρισμα των αποθεματικών τους, την καταλήστευσή τους από τους καπιταλιστές, που τους ενίσχυαν οι κυβερνήσεις με τα αποθεματικά, αναγκάζοντάς τα να δανείζονται ακριβά από τις τράπεζες για να δίνουν συντάξεις και να καλύπτουν τις άλλες υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους, αλλά και από τα ίδια τα χρέη του κράτους στα Ταμεία.


ΣΕΛ.  3

7ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ
Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο

Τις δραματικές συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο του νοσοκομείου ανέδειξαν χθες εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής σε μια μαζική και μαχητική κινητοποίηση.


ΣΕΛ.  15

ΚΚΕ
Πρόκληση

Το δημόσιο χρέος, με αφορμή το οποίο επιβάλλουν τα μνημόνια και φορτώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό, διογκώθηκε από τα δεκάδες και εκατοντάδες δισ. ευρώ που έχουν πάρει όλα τα τμήματα της πλουτοκρατίας. Τα 550 εκατομμύρια ευρώ είναι μία ελάχιστη οφειλή και αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση να συζητάει με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ να μην τα επιστρέψουν οι τραπεζίτες.



ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για τον επαναστατικό Τύπο

ΣΕΛ.  28
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Νέα πακέτα αντιλαϊκής λαίλαπας

ΣΕΛ.  7
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η εκδήλωση από ΚΚΕ-ΚΝΕ

ΣΕΛ.  9
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΥΡΙΑ - ΡΩΣΙΑ
Ενταση μετά την προσγείωση αεροπλάνου

ΣΕΛ.  21
ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Χωρίς περίθαλψη 6 στους 10 αρρώστους

ΣΕΛ.  15
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Εισαγγελέας για απόφαση της Συγκλήτου

ΣΕΛ.  17
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ασήκωτοι φόροι για κάθε σπιθαμή γης

ΣΕΛ.  7
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέο σχήμα χειραγώγησης των εργαζομένων

ΣΕΛ.  12
ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Κόντρα στο δηλητήριο της «Χρυσής Αυγής»

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τους δήμους να μη δώσουν κανένα στοιχείο έτσι ώστε να μην υπάρξει απάντηση στην Ερώτηση του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» για τον αριθμό των παιδιών των μεταναστών που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, εξέδωσε χτες η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ.


ΣΕΛ.  10
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Μεγαλώνουν οι αντιθέσεις

ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ