Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Καίγεται» για συμφωνία με την τρόικα

Διαρροές για οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων μέσα στη βδομάδα που έρχεται

Για σήμερα Σάββατο αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χτες το απόγευμα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της τρόικας. Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ολι Ρεν, η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και τρόικας για το πακέτο των νέων μέτρων αναμένεται την επόμενη βδομάδα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Reuters» από το Τόκιο, δήλωσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν στις αρχές Νοέμβρη για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup είναι στις 12 Νοέμβρη στις Βρυξέλλες.

Στο ίδιο πνεύμα, σε συνομιλία που είχε αργά χτες το απόγευμα με δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Α. Σαμαράς εκτίμησε ότι το πακέτο των μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ θα κλείσει λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. «Δεν θα υπάρξει συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο» είπε και πρόσθεσε πως αυτό θα συμβεί πιθανότατα την άλλη βδομάδα. «Υπάρχουν αποκλίσεις, αλλά μικρές», είπε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα ή Τρίτη.

Αλλες πηγές στις Βρυξέλλες ανέφεραν χτες ότι στη Σύνοδο Κορυφής δεν αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Ελεγαν ακόμα ότι δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης και το πιθανότερο είναι όλες οι αποφάσεις που αφορούν τη λεγόμενη «οικονομική διακυβέρνηση» να μετατεθούν για τη σύνοδο του Δεκέμβρη. Οσον αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση μπορεί να υιοθετηθεί είτε από το Eurogroup στις 12 Νοέμβρη, είτε από κάποια έκτακτη συνεδρίασή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ