Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Απλήρωτοι εδώ κι ένα χρόνο οι εργαζόμενοι

Μαζική συγκέντρωση, χτες

Με μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες το πρωί στο Δημαρχείο Κερατσινίου και από κει πορεία διαμαρτυρίας στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας, οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού Κερατσινίου - Δραπετσώνας συνέχισαν και χτες τις κινητοποιήσεις τους, ενώ και χτες δεν λειτούργησε καμία υπηρεσία του δήμου.

Οι 180 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην επιχείρηση διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει ο δήμος καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο και ο δήμος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για να λειτουργήσει η επιχείρηση και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Επίσης από το Σεπτέμβρη που θα έπρεπε να ξεκινήσουν τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, αυτά παραμένουν στον αέρα καθώς η δημοτική αρχή δεν έχει προσλάβει το αντίστοιχο προσωπικό.

Ανάμεσα στους απλήρωτους είναι και οι αορίστου χρόνου εργαζόμενοι στην επιχείρηση, αλλά και 45 εργαζόμενοι με ειδικές ανάγκες που απασχολούνται μέσα από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, κινδυνεύει να διακοπεί και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή είναι ο σύλλογος των εργαζομένων στο δήμο. Την Κυριακή θα συνεδριάσει το ΔΣ του συλλόγου για να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις νέες μορφές αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ