Σάββατο 10 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΛΛΑΪΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Στις 14 Μάρτη το αγωνιστικό ραντεβού

Καθημερινές εξορμήσεις ενημέρωσης, εντείνονται οι προετοιμασίες των συγκεντρώσεων

Μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, οι επιτροπές αγώνα «οργώνουν» τους χώρους δουλιάς, φέρνουν το μήνυμα της αντίστασης στις πόλεις και στα χωριά όλης της χώρας. Εκατοντάδες συνδικαλιστικά στελέχη, με την προκήρυξη, την ανακοίνωση, το υπόμνημα των υπογραφών, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις. Είναι στο πόστο τους. Εκεί που τους έχει τάξει το καθήκον. Ανάγκη: Στις 14 Μάρτη, όλη η Ελλάδα να είναι στο πόδι. Απαίτηση: Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει παρατηρητής στην επιχείρηση κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης, στη διάλυση της Υγείας, στην καταστροφή της Πρόνοιας. Κανένας να μη λείψει απ' αυτό το προσκλητήριο. Στόχος: Τα αντιασφαλιστικά σχέδια να μείνουν στα χαρτιά. Προειδοποίηση: Να μην τολμήσει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να στηθεί στα τραπέζια της κοινωνικής απάτης. Να μην διανοηθεί να ξεπουλήσει ό,τι απέμεινε από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Στην Αθήνα, τέσσερα 24ωρα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο, στις 14 Μάρτη, στο Πεδίον του Αρεως, στις 6 το απόγευμα, όλες οι δυνάμεις έχουν στρατευτεί για την καλύτερη προετοιμασία του. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα σηκώνουν ένα μεγάλο βάρος της ενημέρωσης των εργαζομένων στους τόπους δουλιάς. Δίπλα τους, εκατοντάδες στελέχη από πρωτοβάθμια σωματεία, από τις ομοσπονδίες που βρίσκονται σε αγωνιστική και ταξική πορεία, δίνουν τη μάχη, στους χώρους ευθύνης τους.


Από σήμερα και κάθε μέρα στο μετρό, δεκάδες νέοι και εργαζόμενοι καλούν τους Αθηναίους στο παλλαϊκό συλλαλητήριο. Με τον ίδιο σκοπό και με την προκήρυξη, έχουν στηθεί τραπεζάκια το πρωί 6-9 και 5-8 το απόγευμα στην Ομόνοια, στην Κάνιγγος και στην Ακαδημία. Σήμερα επίσης, στις 9 το πρωί, προγραμματίζεται πικετοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, ενώ με αυτοκίνητα, από τις ντουντούκες, το μήνυμα θα μεταφέρεται σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Θεσσαλονίκη

Λίγες μέρες πριν το παλλαϊκό συλλαλητήριο της Τρίτης 13 Μάρτη στην πλατεία Αριστοτέλους, για τη σωτηρία της Κοινωνικής Ασφάλισης, διευρύνεται ολοένα και περισσότερο το μέτωπο των δυνάμεων που αντιπαλεύουν την επιζήμια αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Ετσι, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, κάτω από το βάρος των αρνητικών επιπτώσεων της ακολουθούμενης πολιτικής στα ασφαλιστικά δικαιώματα των επαγγελματιών, αποφάσισε να συμμετέχει στην Επιτροπή Αγώνα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σ. Ζαχαρέλης, δήλωσε ότι θα παρευρεθεί στο συλλαλητήριο και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Σε ψήφισμά της που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, η ΟΒΣΘ τονίζει: «Η γραφειοκρατία και η αναλγησία του κράτους απέναντι στους πολίτες δείχνει για άλλη μια φορά τι σημαίνει, για την Ελλάδα της ΟΝΕ και της Ολυμπιάδας του 2004, η έννοια του κράτους - Πρόνοιας και Ασφάλισης... Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ) θα είναι αναγκασμένοι από την 1η Απριλίου του 2001 να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που χρειάζονται».

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χτες οι περιοδείες στελεχών της Επιτροπής Αγώνα. Σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης, περιόδευσε χτες κλιμάκιο συνδικαλιστών, με επικεφαλής τον Ακη Οργαντζή, μέλος της διοίκησης της Ενωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Κλιμάκια συνδικαλιστικών στελεχών από τον Τομέα Μετάλλου πραγματοποίησαν περιοδείες σε εργοστάσια και βιοτεχνίες μετάλλου στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, καθώς και σε χημικά εργοστάσια στο Καλοχώρι.

Περιοδείες πραγματοποίησαν, εξάλλου, συνδικαλιστικά στελέχη από το χώρο της Παιδείας σε αρκετά σχολεία και μίλησαν με εκπαιδευτικούς για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και το συλλαλητήριο στις 13 Μάρτη. Το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς είναι κλίμα έντονης αγανάκτησης, που διαμορφώνει μια διάθεση για διεκδικητικούς αγώνες. Αυτή η διάθεση αντανακλάται και στην απόφαση της Α` ΕΛΜΕ να συμμετέχει στην Επιτροπή Αγώνα. Η ιδέα του συντονισμένου και οργανωμένου αγώνα κερδίζει συνέχεια έδαφος και η εκτίμηση είναι ότι αυτό θα εκφραστεί με μαζική συμμετοχή και αγωνιστικό παλμό στο συλλαλητήριο της Τρίτης.

Θεσσαλία

Με περιοδείες και εξορμήσεις σε εργοστάσια κι άλλους χώρους δουλιάς, σε συνοικίες πόλεων, σε στέκια νέων και συνταξιούχων και σε χωριά, συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες για την επιτυχία των συλλαλητηρίων καταδίκης της κυβερνητικής επιχείρησης κατεδάφισης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, που θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας.

Στις 14 του μήνα, θα γίνουν τα παλλαϊκά συλλαλητήρια στη Λάρισα (κεντρική πλατεία), στα Τρίκαλα (κεντρική πλατεία) και στην Καρδίτσα (Εργατικό Κέντρο) και στις 15 στο Βόλο (πλατεία Ελευθερίας).

Οι Επιτροπές Αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, που διοργανώνουν τα συλλαλητήρια, απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους αγρότες, στους νέους, στους συνταξιούχους και να εντείνουν τον αγώνα τους για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ