Σάββατο 10 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ανάγκη να αναλάβουμε αγωνιστική δράση

Περιοδεία στο νοσοκομείο «Αγ. Ολγα»

Να μετατρέψουν την αγωνία τους σε αγωνιστική δράση και να αντισταθούν στα σχέδια του πολιτικού εκπροσώπου του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, που επιχειρεί να αποδιαρθρώσει την Κοινωνική Ασφάλιση και να σαρώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με τα λόγια αυτά ο Ν. Ζώτος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση κάλεσε χτες τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Αγ. Ολγα», να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης και να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα στο χώρο δουλιάς τους.

Η κυβέρνηση, επισήμανε στην ομιλία του, με τις αλλαγές αυτές στοχεύει στην παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, αίτημα του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου στην Ευρώπη. «Εμείς», συνέχισε, «πρέπει να αντιδράσουμε και να θέσουμε ως στόχο τη διατήρηση των δικαιωμάτων, που με τους δικούς μας αγώνες κατακτήσαμε, αλλά και την κατάκτηση άλλων που θα αντιστοιχούν στις σημερινές πραγματικές μας ανάγκες, τις ανάγκες των εργαζομένων του 21ου αιώνα».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζήτησαν να μάθουν περισσότερα για τις κυβερνητικές προθέσεις και φάνηκαν διατεθειμένοι να αγωνιστούν για να τα εμποδίσουν. Χαρακτηριστικό της συνάντησης είναι ότι όσοι έπρεπε να φύγουν πριν τη λήξη της φρόντιζαν μόνοι τους να πάρουν τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Αγώνα που καλούσε στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org