Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
Χαράτσι και στο τηλεφωνικό ραντεβού

Δεν έφτανε που οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ δεν μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) - καθώς έκλεισαν τα εργαστήρια του ΙΚΑ και υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές - τώρα γίνεται απαγορευτικό ακόμα και το ίδιο το τηλεφώνημα για το κλείσιμο του ραντεβού: Από τη Δευτέρα η κλήση στο γνωστό μέχρι τώρα «184» θα χρεώνεται μέχρι και 36 (!) φορές ακριβότερα απ' ό,τι μέχρι σήμερα.

Από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι αντί για το 184 θα καλούν στους νέους αριθμούς 14784 και 14900 για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο όμως κάθε κλήση, όπως διαπίστωσε και καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), θα κοστίζει πανάκριβα:

  • Αν η κλήση γίνει από σταθερό τηλέφωνο πρός το 14784 τότε η χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση θα είναι 0,99 ευρώ, από 0,03 ευρώ, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Δηλαδή η κλήση θα είναι 33 φορές (!) ακριβότερη από σήμερα ή αλλιώς αύξηση 3.200%.
  • Αν η κλήση γίνει από σταθερό τηλέφωνο προς το 14900 τότε η χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση θα είναι 1,08 ευρώ, αντί 0,03 ευρώ όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Δηλαδή η κλήση θα είναι 36 φορές ακριβότερη από σήμερα (3.500%).
  • Οταν η κλήση για ραντεβού γίνει από κινητό, θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά: 1,18 ευρώ ανά λεπτό.

Η μετακύλιση και της τηλεφωνικής κλήσης στις τσέπες του ασφαλισμένου είναι στοιχείο της εντεινόμενης εμπορευματοποίησης και των περικοπών στην Υγεία, στα οποία μοχλός αποτελεί και η δημιουργία και λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΙΣΑ έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ με την οποία ζητά να μην υλοποιήσει αυτή την απόφαση, επισημαίνοντας: «Δεν επιτρέπεται να αναγκάζετε τους ασφαλισμένους να βάζουν σε μια ακόμη περίπτωση βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αναλογιστείτε την επιβάρυνση που προκαλείτε με την απόφασή σας αυτή στους ασφαλισμένους που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλά τηλεφωνήματα για να κλείσουν διαφορετικά ραντεβού».

Ωστόσο, όμως η ηγεσία του ΙΣΑ δεν κάνει καμιά αναφορά στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία, που έχει ως κατάληξη και τα χαράτσια στα τηλεφωνήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ