Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τη μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής της ΚΝΕ, απότισαν φόρο τιμής με μια σεμνή τελετή στο Α' Νεκροταφείο

Αντιπροσωπεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ μπροστά από τον τάφο του ηγέτη του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη
Αντιπροσωπεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ μπροστά από τον τάφο του ηγέτη του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη
Τη μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη, ηγέτη του ΚΚΕ για πολλές δεκαετίες, τίμησαν χτες η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής της ΚΝΕ, με μια σεμνή τελετή στον τάφο του στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, με αφορμή την 39η επέτειο από το θάνατο του.

Παραβρέθηκαν πολυμελείς αντιπροσωπείες της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Οργάνωσης και της Οργάνωσης της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Χάρη Τσιμίλη, μέλος του Γραφείου του Συμβουλίου Περιοχής.

Μπροστά στον τάφο του αλύγιστου και ανυπόταχτου κομμουνιστή ηγέτη, Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ από το 1931 έως το 1956, που γεννήθηκε στις 27 Απρίλη του 1903 και έφυγε από τη ζωή την 1η Αυγούστου του 1973, τα μέλη της αντιπροσωπείας κατέθεσαν λίγα κόκκινα λουλούδια, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη μνήμη και τη δράση του.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής, αμέσως μετά τη λιτή τελετή, σημείωσε τα εξής: «Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (1931-1956) συντρόφου Νίκου Ζαχαριάδη που έφυγε από τη ζωή πριν από 39 χρόνια. Τιμούμε την αταλάντευτη στάση και αφοσίωσή του, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, στην υπόθεση της εργατικής τάξης, στον προλεταριακό διεθνισμό, στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση. Είμαστε περήφανοι για τη δράση και την προσφορά του μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Το παράδειγμα του Νίκου Ζαχαριάδη εμπνέει και διδάσκει τις νεότερες γενιές των κομμουνιστών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ