Σάββατο 23 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΕΥΧΕΣ: «Την ελπίδα η νέα κυβέρνηση να επιτύχει (...) εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος (...) δήλωσε ακόμη τα εξής: "Η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική συναίνεση είναι αυτονόητα (...) Η κυβέρνηση συνεργασίας, την οποία επέβαλε το εκλογικό αποτέλεσμα, διαθέτει ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη και λαϊκή νομιμοποίηση(στο ΒΗΜΑ).

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ: «Αν συνομολογήσουμε ότι η μοίρα της Ελλάδας είναι να κόβει μισθούς και να σφάζει συντάξεις, τότε ελάχιστη σημασία έχει αν ο Ηρώδης λέγεται Παπανδρέου ή Σαμαράς (...) Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια πρωτοφανή τραυματική εμπειρία. Η χώρα βρίσκεται σε ραγδαία κατάρρευση (...) Η συσσωρευμένη ένταση, οργή, αγανάκτηση ή όπως αλλιώς θέλετε να το περιγράψετε αναζήτησε μια δικλίδα εκτόνωσης στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Ομως, έχει ήδη διαρραγεί ο εθνικός ιστός (...) Κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και για τίποτα (...) Οταν εξαφανίζονται ταυτόχρονα όλα τα μέσα προστασίας που διαθέτει μια κοινωνία, αυτό δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης» (από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΔΙΧΩΣ ΣΤΕΓΗ ΣΥΝΤΟΜΑ: «Ηδη το 1 στα 5 δάνεια δεν εξυπηρετείται και στο τέλος του 2012 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα προσεγγίσουν τα 50 δισ. ευρώ από 39 δισ. ευρώ που ήταν τα "κόκκινα" δάνεια στο τέλος του 2011 (...) τα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων σήμερα είναι 78 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το 20% των δανείων αυτών θα βγει σε καθυστέρηση (...) Καθημερινά αυξάνονται οι δανειολήπτες σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, αλλά και Ιρλανδία, που δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΒΙΔΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ: «Οι έλληνες φέτος δεν θα πάνε διακοπές, αφού η οικονομική κρίση συρρίκνωσε πολύ το κομπόδεμα των νοικοκυριών. Οπως μας είπαν και οι πρόεδροι των ενώσεων ξενοδόχων οι κρατήσεις από τους Ελληνες για τους επόμενους μήνες είναι σχεδόν μηδενικές. Σ' αυτό συνέβαλε ιδιαίτερα και η κατάργηση των εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού με τα οποία πολλές οικογένειες πήγαιναν οικονομικές διακοπές» (στην ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13).

ΑΝ ΣΤΑΞ' ΘΑ ΒΡΕΞ'...«Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε δουλειές, δουλειές, δουλειές στον ελληνικό λαό (...) εφόσον καταφέρει να ανακόψει την ύφεση και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας θα έχει επιτύχει (...) διαφορετικά θα αποτύχει» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ