Σάββατο 23 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αμεσα στη δράση

Από προχτές η χώρα διαθέτει κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αλλά αυτή δεν πρόκειται να φέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Η συμμετοχή ενός κατ' όνομα αριστερού κόμματος δεν πρέπει κανέναν να ξεγελάσει. Αποσκοπεί, κατά κύριο λόγο, στο να κερδηθεί για λογαριασμό της πλουτοκρατίας χρόνος που της είναι απαραίτητος για να προχωρήσει η πολιτική που έχει ανάγκη. Οσοι πάλι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν, γρήγορα θα φανεί και εδώ τι εστί η «υπεύθυνη αντιπολίτευση» που δηλώνει ότι θα ασκήσει. Οπως είπε ο Αλ. Τσίπρας στο «Ρόιτερς», «ο ρόλος μας είναι να είμαστε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, να χειροκροτούμε κάθε τι θετικό, να καταδικάζουμε όλα τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις». Κάτι σαν τη λεγόμενη προγραμματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ το 2009.

Εχει μεγάλη σημασία ο λαός να εκμεταλλευτεί το χρόνο που «τρέχει» για την προετοιμασία και την οργάνωση της πάλης του. Να είναι σε θέση να δώσει την απάντησή του όταν, σύντομα, αποκαλυφθεί ότι η επιδιωκόμενη επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αναγκαστική αναπροσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της Ευρωζώνης. Μια αναπροσαρμογή που δε θα βάλει φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα. Η αναδιαπραγμάτευση δε θα γίνει απ' τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, ούτε για να τα υπηρετήσει. Τα λαϊκά συμφέροντα είναι προγραμμένα στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας και της φιλομονοπωλιακής της στρατηγικής την οποία όλα τα κόμματα, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ, ασπάζονται σαν ιερό ευαγγέλιο.

Τα δύσκολα για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι μπροστά, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης νέες δοκιμασίες και κίνδυνοι καραδοκούν. Η αναμονή είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή. Πόσο μάλλον, όταν η άρχουσα τάξη, η ΕΕ και τα κόμματά τους δεν «τεμπελιάζουν», αντιθέτως εργάζονται πυρετωδώς, αξιοποιώντας και τα αρνητικά για το λαό εκλογικά αποτελέσματα, για να εδραιώσουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, για να τον στριμώξουν για τα καλά στη γωνία δίχως περιθώρια αντίδρασης.

Απέναντι σε όσα ετοιμάζουν, ο λαός πρέπει να ορθώσει ανάστημα. Δεν είναι μόνος του. Το ΚΚΕ θα είναι δίπλα του. Θα μεταφέρει στη Βουλή τη δική του φωνή, τις δικές του διεκδικήσεις και αιτήματα για ικανοποίηση άμεσων αναγκών του. Ανάμεσα στα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει εκεί θα είναι και αυτό για την κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης και όλων των σχετικών νόμων που πέρασαν από την προηγούμενη Βουλή στο μεσοδιάστημα. Θα είναι δίπλα του στον τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, στην πόλη και στο χωριό, επιμένοντας στη μάχη για να οργανωθεί η εργατική λαϊκή παρέμβαση, πάλη και αντεπίθεση για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας, για να εξασφαλιστούν τα φάρμακα, η λειτουργία των νοσοκομείων, για να εμποδιστεί η φορολογική εξόντωση, η νέα σφαγή μισθών και συντάξεων. Για να προστατευτούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και να εξασφαλιστεί η λειτουργία της εκπαίδευσης που είναι σοβαρά υποχρηματοδοτούμενη κ.ά. Για να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του, να σηκώσει κεφάλι απέναντι στους εκμεταλλευτές του, να τους εμποδίσει και να τους ανατρέψει.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ