Παρασκευή 22 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στήριξη από Κομισιόν - ΕΕ

Στο πλευρό της νέας τρικομματικής κυβέρνησης τάσσονται με δηλώσεις τους οι αξιωματούχοι της Κομισιόν και οι κυβερνήσεις της ΕΕ, θεωρώντας δεδομένη την τήρηση των δεσμεύσεων και την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «η νέα κυβέρνηση θα χαίρει ευρείας κοινοβουλευτικής υποστήριξης», πράγμα που ερμηνεύει «ως ένα σαφές μήνυμα για την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ». Αναφέρει ακόμα ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με τη νέα κυβέρνηση «σε σχέση με τις βασικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα».

Τη συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας χαιρέτισε με δήλωσή του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκ. Βεστερβέλε, υποστηρίζοντας ότι οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις κόστισαν πολύτιμο χρόνο και «για το λόγο αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό να πραγματοποιηθεί άμεσα η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ