Παρασκευή 22 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πυροτεχνήματα» στο πρώτο Υπουργικό

Στοχοπροσήλωση και αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των «μεγάλων τομών» που τσακίζουν το λαό ζήτησε από τους υπουργούς ο Α. Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. «Η πιο κρίσιμη λέξη γι' αυτή την κυβέρνηση πρέπει να είναι η λέξη αποτελεσματικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός, προβάλλοντας ως συγκριτικό πλεονέκτημα της νέας συγκυβέρνησης την «πρωτοφανή», όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική συναίνεση που έχει επιτευχθεί μεταξύ των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν.

«Η κυβέρνησή μας δεν είναι στον αέρα. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο συζητήσαμε και πετύχαμε ευρύτατη συν-αντίληψη διακυβέρνησης. Η απαραίτητη προγραμματική συναίνεση ήδη έχει επιτευχθεί σε πάρα πολλά σημαντικά σημεία», υπογράμμισε. Από την άλλη, ζήτησε «υπευθυνότητα» από τα άλλα κόμματα που δε συμμετέχουν στην κυβέρνηση, εννοώντας προφανώς τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι ώρα για στείρα αντιπολίτευση, μέσα σ' αυτήν την κρίση που περνάει ο ελληνικός λαός». Στην πραγματικότητα, αποδέκτης του μηνύματος αυτού είναι το εργατικό, λαϊκό κίνημα.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει δημαγωγικά το προφίλ της κυβέρνησης και να διεκδικήσει την ανοχή του λαού, προχώρησε σε εξαγγελίες - πυροτεχνήματα, όπως η μείωση του μισθού των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου κατά 30% και ο περιορισμός της χρήσης των κρατικών αυτοκινήτων...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ