Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11289

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Κλιμάκωση της αλληλεγγύης - απάντηση στο οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης

ΣΕΛ.  9

ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΓΡΑΜΜΗ και ένταση των ανταγωνισμών

Σε νέα φάση κορύφωσης μπαίνουν οι ανταγωνισμοί στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής την επόμενη βδομάδα στις Βρυξέλλες. Στο τραπέζι βρίσκεται ξανά η αναγκαιότητα για έναν ακόμα συμβιβασμό, με δεδομένους τους οξύτατους ανταγωνισμούς, στο πλαίσιο της προσπάθειας να γίνει με ελεγχόμενο τρόπο η διαχείριση της κρίσης που βαθαίνει. Πίσω από τις αντιθέσεις για το ποιος θα πληρώσει λιγότερα από την αναπόφευκτη καταστροφή κεφαλαίου, κρύβονται η ενιαία αντιλαϊκή γραμμή όλων των αστικών κυβερνήσεων της ΕΕ και η ξεκάθαρη διακήρυξή τους ότι «λιτότητα και ανάπτυξη» είναι όροι αδιαίρετοι μεταξύ τους.


ΣΕΛ.  3

ΕΣΥΝ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
Εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά

Ποικιλόμορφες είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει τα παραρτήματα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) αλλά και φορείς απεξάρτησης, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιούνη.


ΣΕΛ.  11

Αυταπάτες και πραγματικότητα

Χαμένοι στην ύφεση, στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα είναι εκατομμύρια χαμηλόμισθοι και κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι στις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες. Στις ΗΠΑ «οι εκπρόσωποι της μεσαίας και της εργατικής τάξης που είναι αρκετά τυχεροί ώστε να έχουν δουλειά, παλεύουν για τα προς το ζην», έγραψαν οι «New York Times». Σχεδόν 1 στους 7 Αμερικανούς δεν είχε την παραμικρή κάλυψη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το 2011, ενώ 46,3 εκατομμύρια ήταν ανασφάλιστοι, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου των Ασθενειών. Την ίδια ώρα η γαλλική κυβέρνηση παραδέχεται ότι πρέπει να εξοικονομηθούν 10 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2012 για να τηρηθούν οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της Γαλλίας, επομένως νέα λιτότητα, νέα αντιλαϊκά μέτρα και στη Γαλλία. Αυτή είναι η διαχείριση των Ομπάμα και Ολάντ, που προπαγανδίζει ως δικό του μοντέλο διαχείρισης ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι υπάρχει πολιτική ανακούφισης του λαού από την κρίση στο πλαίσιο του καπιταλισμού και της ΕΕ.



ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
«Λουκέτο» και καρδιοπαθή παιδιά στην αναμονή

ΣΕΛ.  8
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ»
Μαθητεύουν στην εκμετάλλευση

ΣΕΛ.  24
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ Ν/Ε ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Αδιέξοδα για τις οικογένειές τους

ΣΕΛ.  10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΖΙΝΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Συνεχίζουν την απεργία

ΣΕΛ.  9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Πανελλαδική απεργία στις 27 Ιούνη

Σε νέα σημαντική αναμέτρηση με τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες σε επισιτισμό και συνολικά στον τουρισμό προχωρούν οι εργαζόμενοι του κλάδου, που πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 27 του Ιούνη, διεκδικώντας την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας χωρίς μείωση μισθών και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.


ΣΕΛ.  24
ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ
Εβγαλαν ακόμα 37,2 δισ. ευρώ στο εξωτερικό

ΣΕΛ.  16
ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ
Ερχονται νέα διόδια

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ