Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ - ΔΡΑΣΗ»
Αλλο ένα αντιΚΚΕ δεκανίκι του ευρωμονόδρομου

Ετοιμοι να προσφέρουν στήριξη σε οποιαδήποτε «μεταρρυθμιστική» κυβέρνηση δήλωσαν Τζήμερος και Μάνος

Με σαφή θέση υπέρ του ευρωμονόδρομου, απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα και το ΚΚΕ, κατεβαίνει στις εκλογές η συνεργασία των κομμάτων του διαφημιστή Θ. Τζήμερου «Δημιουργία Ξανά» και του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Μητσοτάκη, αργότερα εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Στ. Μάνου, «Δράση», με την ονομασία «Συνασπισμός Δημιουργία Ξανά - Δράση». Στις προηγούμενες εκλογές έλαβαν αντίστοιχα 2,15% και 1,8%. Αθροίζοντας τα ποσοστά, μοιράζουν από τώρα, και επισήμως τις έδρες, πέντε προς τέσσερις.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες, ο Θ. Τζήμερος μίλησε μεταξύ άλλων για τους «συνηθισμένους εκτός δημοκρατικών πλαισίων εκπροσώπους της παλαιολιθικής αριστεράς». Είπε ότι στις εκλογές της 17/6 «κρίνονται σχεδόν τα πάντα», ότι «καταβαραθρώνεται η αξιοπιστία της Ελλάδας στην Ευρώπη εξ ου και χρειάζεται μια σοβαρή φωνή» να συνομιλεί με τους ξένους, να εξασφαλίζει ότι οι «μεταρρυθμίσεις» (βλ. παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, καταρράκωση κοινωνικών παροχών, μισθών, συντάξεων, κλπ.) θα γίνονται και όχι μόνο θα ψηφίζονται, να κρατήσει την Ελλάδα εντός ΕΕ.

Προσδιόρισε ότι ρόλος του νέου Συνασπισμού είναι να πιέζει την όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές για τέτοιες «μεταρρυθμίσεις». Οτι θα ψηφίζουν το όποιο νομοσχέδιο κινείται στη «σωστή κατεύθυνση» όποιος κι αν το φέρει, θα καταψηφίζουν όποιο είναι σε «αντιαναπτυξιακή», επίσης όποιος κι αν το φέρει. Κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ότι χρόνια ολόκληρα μιλούσαν για «μεταρρυθμίσεις» χωρίς να τις υλοποιούν. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο όποιο πρώτο κόμμα, αρκεί να υπάρχει «συγκεκριμένο, δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μεταρρυθμίσεων». «Αν δεν τις κάνουν θα ρίξουμε την κυβέρνηση» προειδοποίησε.

Αργότερα είπε ότι δεν αποκλείουν τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση με προϋπόθεση πάλι να ξεκινήσουν άμεσα «μεταρρυθμίσεις». Ο Στ. Μάνος αφού έλαβε εύσημα από τον Τζήμερο για την «πολύ πετυχημένη πορεία του στη δημόσια διοίκηση» είπε ότι στη νέα Βουλή ο ρόλος του Συνασπισμού θα είναι «σταθεροποιητικός» και υπεραμύνθηκε των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ