Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πόσο «επιτίθεται» το σύστημα στο ΣΥΡΙΖΑ;

-- Τις τελευταίες μέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν τη φιλολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάχα δέχεται σφοδρή επίθεση από τα ΜΜΕ και το κατεστημένο, επειδή είναι, λένε, «επικίνδυνος» για το σύστημα. Τι πραγματικά συμβαίνει;

Είναι τέτοιος ο ντόρος που σηκώνεται προκειμένου να εμφανιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν πολεμιέται από το σύστημα για τις φιλολαϊκές του θέσεις, που σε βελγικό δικτυακό τόπο υπάρχει κάλεσμα συλλογής υπογραφών για να «εκφραστεί η αλληλεγγύη στο ΣΥΡΙΖΑ», ο οποίος, όπως λέει το κάλεσμα, «δέχεται αφάνταστες επιθέσεις από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ και τα άλλα κόμματα, για να παραιτηθεί από τις δεσμεύσεις του να μην πληρώσει το χρέος και να ακυρώσει τα μέτρα λιτότητας, αλλά προς το παρόν αντέχει! Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι τα άλλα κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς εξακολουθούν να μην εκφράζουν την παραμικρή αλληλεγγύη στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, όταν προφανώς δεν τους επιτίθενται με ανήκουστη βία (αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα)»!

Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ δε δεσμεύεται ότι δε θα πληρώσει το χρέος και θα ακυρώσει τα μέτρα λιτότητας, αλλά λέει ότι θα αναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο και θα κάνει λογιστικό έλεγχο για το επαχθές χρέος. Παρ' όλα αυτά, είναι αξιοσημείωτο ότι επιχειρείται να στηθεί ένα σκηνικό, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μόνος εναντίον όλων, μόνος υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων και της βούλησης του λαού. Και σε όλα αυτά βέβαια, φαίνεται ότι ακόμα και σε διεθνές επίπεδο, στήνεται η συκοφάντηση του ΚΚΕ και η επιχείρηση είτε να αλλάξει στρατηγική και να μετατραπεί σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, είτε να μειωθούν τα ποσοστά του, ακόμα και να εξαφανιστεί.

Για να πάρουμε μια μικρή γεύση της «σφοδρής επίθεσης» που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να πούμε μονάχα ότι ο ΣΚΑΪ (καραμπαμπάμ «κατεστημένο» δηλαδή) χτες μόνο τον πριμοδότησε ως εξής:

-- Κατά τη διάρκεια της χτεσινής στάσης εργασίας των δημοσιογράφων, η τηλεόραση του ΣΚΑΪ πρόβαλε εκ νέου τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον Γ. Αυτιά, η οποία, σημειωτέον, είχε ήδη προβληθεί δυο φορές την προηγούμενη μέρα!

-- Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, τόσο το ραδιόφωνο όσο και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ μετέδωσαν ταυτόχρονα την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» με συνέντευξη του Λ. Κύρκου που είχε προβληθεί και το προηγούμενο βράδυ.

-- Βέβαια, το άκρον άωτον της «επίθεσης» που δήθεν δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται από το ρεπορτάζ στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Παρίσι. Είπε συγκεκριμένα η ανταποκρίτρια: Υπήρχε πάρα πολύ ενδιαφέρον από όλα τα γαλλικά ΜΜΕ από το πρωί. Οι ίδιοι ήθελαν να ξέρουν με ποια πτήση φτάνει, για να πάνε στο αεροδρόμιο και μόλις έμαθαν ότι φτάνει με μια μάρκα (...) με την πιο φθηνή πτήση (...) ήθελαν να στείλουν κάμερα να δουν αν θέλει να κάνει αυτά που κάνει ο Φρανσουά Ολάντ, να είναι ο κανονικός, ο απλός και να μην είναι σαν τους Ελληνες που έχουμε δει κατά καιρούς στη Γαλλία που έρχονται στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία, που ταξιδεύουν με "μπίζνες κλας" ή παντρεύονται σε πολύ μεγάλα ξενοδοχεία, οπότε αλλάζει, σπάει τελείως το τι ξέρουμε (...) Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον είναι το πώς τον βλέπουν οι Γάλλοι. Οι περισσότεροι τον βλέπουν σαν τον νέο πρωθυπουργό που εκφράζει τους Ελληνες αυτή τη στιγμή»...

Τώρα αν αυτά συνιστούν επίθεση, τύφλα να έχει η προβολή και η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ