Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δηλητηριώδης υποκρισία

Την ίδρυση γραφείου καταγγελιών και παραπόνων στα γραφεία του στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ) ανακοίνωσε χτες ο ΦΣΑ καλώντας «όλους τους πολίτες που έχουν πρόβλημα εξεύρεσης του φαρμάκου τους να καλούν στα τηλέφωνα» του, «όπου θα καταγράφεται το πρόβλημά τους, θα δίνονται πληροφορίες και θα προωθείται το πρόβλημα στο υπουργείο Υγείας».

Στην ίδρυση του γραφείου προχώρησε ο ΦΣΑ καθώς, όπως αναφέρει, «πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι καταγγελίες που φθάνουν στο Σύλλογό μας από ασθενείς που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους) και ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τα φάρμακά τους, πηγαίνοντας από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, χωρίς αποτέλεσμα. Η ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών, που όχι μόνο δεν έχουν την φροντίδα και την πρόνοια της πολιτείας, αλλά υποβάλλονται και σε σκληρές δοκιμασίες, δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους».

Η ανακοίνωση αυτή είναι πέρα για πέρα υποκριτική καθώς από σήμερα οι πλειοψηφίες των φαρμακευτικών συλλόγων κόβουν εντελώς τα φάρμακα στους ασφαλισμένους αν δεν πληρώσουν τοις μετρητοίς για τα χρέη του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Δηλαδή απ' τη μια κόβουν τα φάρμακα κι απ' την άλλη παίρνουν πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνσή τους. Δε φτάνει δηλαδή που βάζουν ασφαλισμένους να πληρώσουν φαρμακερά χαράτσια απ' την άλλη εμφανίζονται και ως φιλάνθρωποι. Αυτή όμως είναι η κατάληξη της συνδικαλιστικής πρακτικής που αρνείται την κοινή πάλη με όλους εκείνους που θίγονται απ' τη βάρβαρη πολιτική εκείνων που υπηρετούν τους επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ