Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις Βρυξέλλες ο Π. Πικραμμένος

Προτάσεις με στόχο την «τόνωση της ανάπτυξης» εναρμονισμένες με τη στρατηγική των κομμάτων του ευρωμονόδρομου για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, θα καταθέσει σήμερα στα πλαίσια της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος.

Οι συγκεκριμένες θέσεις καθορίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, τους υπουργούς Ανάπτυξης Γ. Στουρνάρα και Οικονομικών Γ. Ζαννιά και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο. Είχε προηγηθεί συνάντηση του Π. Πικραμμένου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια.«Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος για τη Σύνοδο Κορυφής. Ηταν πάρα πολύ θετικό ότι από όλα τα κόμματα, μου υπεβλήθησαν συγκεκριμένες προτάσεις», δήλωσε ο Π. Πικραμμένος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός αποφασίστηκε να προτείνει το «ξεμπλοκάρισμα» των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, «αύξηση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», να προχωρήσει η έκδοση «ομολόγου έργου» για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επανέναρξη της χρηματοδότησης για τους μεγάλους οδικούς άξονες.

Τις συγκεκριμένες προτάσεις έχουν καταθέσει την προηγούμενη περίοδο τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Ο Ελληνας πρωθυπουργός στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον πρόεδρο της ΕΕ Χ. Β. Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Τον Π. Πικραμμένο θα συνοδεύει στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ