Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οξύνει ψευτοδιλήμματα και πλαστά μέτωπα

Συνεχίστηκαν και χτες οι προσχωρήσεις στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ.

Φραστικά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που τον έχει αναγορεύσει σε βολικό εκλογικό αντίπαλο, εξαπολύει με κάθε αφορμή η ηγεσία της ΝΔ, επιδιώκοντας να οξύνει τα ψευτοδιλήμματα μπροστά στις κάλπες και να επιταχύνει την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού όπως εξυπηρετεί την ίδια και την πλουτοκρατία.

Επιδίωξη της ηγεσίας της ΝΔ είναι να παρουσιαστεί ως εκφραστής του «φιλοευρωπαϊκού μετώπου», που από τη μια θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει πλήρως τις δεσμεύσεις εντός και εκτός μνημονίου και από την άλλη θα επαναδιαπραγματευτεί «με ρεαλιστικό τρόπο», όπως λένε, ορισμένους όρους του μνημονίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αντ. Σαμαράς καλλιεργεί το παραμύθι της «αλλαγής πλεύσης» στην ΕΕ μετά την εκλογή Ολάντ στη Γαλλία, που θα ανακουφίσει τάχα το λαό μέσω της «ανάπτυξης». Από αυτή τη σκοπιά έγινε και η επίθεση στον Αλ. Τσίπρα επειδή αποκάλεσε τον Γάλλο Πρόεδρο «Ολανδρέου».

Ο Αντ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «αφελή» και «επικίνδυνο» επειδή «έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρα υπέρ της πατρίδας μας» (!), ενώ «καταστρέφει τις συμμαχίες και οδηγεί τη χώρα μας στην απομόνωση που ο ίδιος και οι συνιστώσες του ονειρεύονται». Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου, Γ. Μιχελάκη, στο χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων που ακολούθησε.

Χτες, η ΝΔ ανακοίνωσε την προσχώρηση δύο πρώην βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. (Κυρ. Βελόπουλος, Π. Μαρκάκης) στο κόμμα, μετά από συνάντηση που είχαν με τον Αντ. Σαμαρά. Την ίδια στιγμή, η συμφωνία της Ντ. Μπακογιάννη με τη ΝΔ φέρνει ανακατατάξεις και καραμπόλες στα γαλάζια ψηφοδέλτια. Η πρώην υπουργός, μιλώντας χτες στο ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι η συνεργασία με τη ΝΔ έγινε στο πλαίσιο αρχών, υπογραμμίζοντας ότι «πρώτος στόχος είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να εφαρμοστούν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ