Κυριακή 29 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Στη μάχη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι

Σε μία βδομάδα οι κάλπες ανοίγουν. Χρέος μας ως το τελευταίο λεπτό είναι να δώσουμε με αυταπάρνηση τη μάχη του ψηφοδελτίου, τη μάχη ώστε η κάλπη να μην «καταπιεί» ανέξοδα τη λαϊκή οργή, αλλά να απελευθερώσει πολλαπλάσια λαϊκή δυναμική την επαύριον των εκλογών, τόσο μεγαλύτερη, όσο μεγαλύτερη η δύναμη που θα δοθεί στο ΚΚΕ. Ηδη έχουμε μπει σ' αυτή τη μάχη. Να μη χαθεί ούτε μια ώρα, ούτε ένα λεπτό. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, για το κέρδισμα εργατικών λαϊκών συνειδήσεων.

Εχουμε εμπειρία, έχουμε το πλεονέκτημα των θέσεών μας που επιβεβαιώθηκαν από τη ζωή, εγγύηση για την αξιοπιστία όσων σήμερα λέμε στο λαό για το αύριο. Μπήκαμε μπροστά στους αγώνες, από το να μην πληρωθούν τα χαράτσια μέχρι τις μεγάλες πανεργατικές απεργίες για τους μισθούς, τις συντάξεις, τη σταθερή δουλειά για όλους κ.λπ. Ταυτόχρονα, αναδείξαμε την πολιτική πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας του ΚΚΕ.

Ανθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις εργατογειτονιές, σε χωριά και πόλεις, με το ψηφοδέλτιο, τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να τους πείσουμε να κάνουν το βήμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στην κάλπη. Και την επομένη, το βήμα της συμπόρευσης μαζί του στους αγώνες. Η δύναμη στο ΚΚΕ θα είναι δείκτης της δύναμης με την οποία ο λαός μπορεί να δυσκολέψει, να αποκρούσει τα χειρότερα που έρχονται. Της αποφασιστικότητας με την οποία θα διεκδικήσει μέτρα για την ανακούφισή του. Δείκτης χειραφέτησης από την αστική ιδεολογία και πολιτική, αλλά και από τις αυταπάτες των υποτιθέμενων «αντιμνημονιακών» σωτήρων. Θα είναι ένα βήμα μπρος, προς την κατεύθυνση που προστάζουν τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Την επόμενη μέρα των εκλογών ο λαός θα βρεθεί ξανά ενώπιος ενωπίω με όλα όσα τον βασανίζουν. Οποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί, μειοψηφική ούτως ή άλλως στο λαό, να νιώθει καυτή στο σβέρκο της την ανάσα του κινήματος. Η δύναμη που θα έχει δώσει την Κυριακή στο ΚΚΕ, θα γυρίσει μεγαλύτερη στα χέρια του. Και θα τη χρειαστεί, αυτό είναι παραπάνω από βέβαιο. Οσα περισσότερα κόκκινα ψηφοδέλτια στην κάλπη, τόσο μεγαλύτερη η «μετάγγιση» δύναμης στο κίνημα, στο λαό.

Η σύνθεση των ψηφοδελτίων

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στελεχώνουν εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αθλητές, δημοσιογράφοι, φοιτητές, σπουδαστές και συνταξιούχοι. Είναι συνδικαλιστικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στο ΠΑΜΕ και άλλα εργατικά σωματεία. Στελέχη του αγροτικού κινήματος (ΠΑΣΥ) και άλλων συλλόγων της αγροτιάς, συνδικαλιστές των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) και άλλων ενώσεων. Νεολαίοι αγωνιστές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), γυναίκες μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Στελέχη του κινήματος των εκπαιδευτικών, του κινήματος κατά του πολέμου, του πολιτισμού, για την προστασία του περιβάλλοντος και εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση. Ακόμα, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των λαϊκών επιτροπών αγώνα.

Από τους συνολικά 424 υποψηφίους συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συνδυασμούς του ΚΚΕ οι 212, δηλαδή το 50%. Οι γυναίκες υποψήφιοι είναι 152, αριθμός που υπερβαίνει την προβλεπόμενη από τον εκλογικό νόμο ποσόστωση του 1/3 (140). Η ηλικιακή σύνθεση των ψηφοδελτίων είναι η εξής: 25 - 39 χρόνων 35,3%, 40 - 49 χρόνων 26,3%, 50 - 59 χρόνων 31,6%, 60 - 69 χρόνων 6,3%, 70 και άνω 0,5%. Από τους 424 υποψήφιους, 148 είναι εργατοϋπάλληλοι, 45 είναι αυτοαπασχολούμενοι, 36 είναι εκπαιδευτικοί, 28 είναι συνταξιούχοι, 23 είναι γιατροί, 22 είναι αγρότες, 19 είναι δικηγόροι, 12 είναι μηχανικοί, 8 είναι πανεπιστημιακοί, 8 είναι δημοσιογράφοι, 8 είναι συνταξιούχοι, 8 είναι άνεργοι, 7 είναι φοιτητές - σπουδαστές, 6 είναι γεωπόνοι, 5 είναι οικονομολόγοι, 4 είναι καλλιτέχνες, 3 είναι φαρμακοποιοί, 3 είναι χημικοί και από ένας είναι: φυσικός, κοινωνιολόγος, σεισμολόγος - ερευνητής, ιστορικός, πολιτικός επιστήμονας, αθλητής.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org