Κυριακή 29 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Μάθε ΤΩΡΑ που ψηφίζεις - Φρόντισε για την έγκαιρη μετακίνησή σου

MotionTeam

Εμειναν 7 μέρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες την επόμενη Κυριακή το πρωί 6 Μάη και πρέπει άμεσα όσοι ψηφοφόροι δεν έχουν μάθει πού ψηφίζουν να σπεύσουν άμεσα προκειμένου να μη δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Πρέπει να μάθουμε πού ψηφίζουμε και να εξασφαλίσουμε την έγκαιρη μετακίνησή μας. Κάθε ψήφος συμβάλλει στην αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΑΜΕΣΑ οι ψηφοφόροι πρέπει να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν: Οσοι εκλογείς, στις τοπικές εκλογές (δημοτικές και περιφερειακές) είχαν ζητήσει μεταδημότευση για να μπορούν να είναι υποψήφιοι σε δήμο διαφορετικό απ' αυτόν, στα δημοτολόγια του οποίου ήταν γραμμένοι, να ελέγξουν έγκαιρα σε ποιου δήμου τους εκλογικούς καταλόγους φέρονται ΤΩΡΑ γραμμένοι και σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν. Για πληροφορίες και βοήθεια μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.33.02.411 και 210.33.01.106.

Γενικά για ζητήματα που αφορούν τους ετεροδημότες, μπορεί ο οποιοσδήποτε να απευθυνθεί στην Επιτροπή Ετεροδημοτών του ΚΚΕ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, Ομόνοια, γραφεία ΚΟ Αττικής) αλλά και στα παραπάνω τηλέφωνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μέσα από την ιστοσελίδα «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» (http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm) υπάρχει ενημέρωση για τα εκλογικά τμήματα που ψηφίζει ο καθένας.Σε αυτές τις εκλογές δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλοι οι πολίτες Ελληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, δηλαδή, όλοι όσοι γεννήθηκαν από 1.1.1994 - 31.12.1994. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι προχτές Παρασκευή δεν υπήρχε ενημέρωση για όσους ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα της Αττικής. Γι' αυτό χρειάζεται να δούμε έγκαιρα πού ψηφίζουμε.

Σε αυτές τις εκλογές δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλοι οι πολίτες Ελληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, δηλαδή, όλοι όσοι γεννήθηκαν από 1.1.1994 - 31.12.1994.

Σταυροί προτίμησης

Στις βουλευτικές εκλογές ισχύει ο σταυρός προτίμησης. Τα ψηφοδέλτια που δε φέρουν σταυρό προτίμησης είναι έγκυρα και η ψήφος πηγαίνει υπέρ του κόμματος. Οι σταυροί προτίμησης στα ψηφοδέλτια μπαίνουν ως εξής:

  • Μέχρι ΕΝΑΝ (1) σταυρό στις εκλογικές περιφέρειες: Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Φλωρίνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Αρτας, Θεσπρωτίας, Πρεβέζης, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Ευρυτανίας, Φωκίδος, Αργολίδος, Αρκαδίας, Λακωνίας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων, Ρεθύμνης, Λασιθίου.
  • Μέχρι ΔΥΟ (2) σταυρούς στις εκλογικές περιφέρειες: Εβρου, Καβάλας, Β΄ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ηλείας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Α΄ Πειραιά, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Δωδεκανήσου, Χανίων.
  • Μέχρι ΤΡΕΙΣ (3) σταυρούς: Λάρισα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Β΄ Πειραιά, Αττική, Ηράκλειο.
  • Μέχρι ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) σταυρούς: Α΄ Θεσσαλονίκης, Α΄ Αθηνών, Β΄ Αθηνών.

Σε ό,τι αφορά τις προθεσμίες, σημειώνεται ότι σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΗ λήγει η προθεσμία μέσα στην οποία τα κόμματα, οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στον οικείο αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας της έδρας του νομού, επί αποδείξει, επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων για τα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, όμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στη βασική εκλογική περιφέρεια.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org