Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Αισχρή επίθεση σε συνταξιούχους και εργαζόμενους

Με αφορμή τη μη συμμετοχή ορισμένων Ταμείων στο PSI, είπε ότι το κράτος τους κάνει και χάρη που πληρώνει ψίχουλα για την ασφάλιση!

Παρεμβάσεις όπως αυτή της ΠΑΣΕΒΕ στον ΟΑΕΕ, εξόργισαν την κυβέρνηση, που προσπάθησε να περάσει την εικόνα ότι οι ασφαλισμένοι συμφωνούν με το «κούρεμα» της περιουσίας τους
Παρεμβάσεις όπως αυτή της ΠΑΣΕΒΕ στον ΟΑΕΕ, εξόργισαν την κυβέρνηση, που προσπάθησε να περάσει την εικόνα ότι οι ασφαλισμένοι συμφωνούν με το «κούρεμα» της περιουσίας τους
Με αφορισμούς, απειλές και εκβιασμούς συνεχίζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου την επίθεση κατά των ασφαλισμένων όλων των Ταμείων, στοχοποιώντας εκείνες τις διοικήσεις, που κάτω από τη γενικευμένη κατακραυγή εργαζόμενων και συνταξιούχων, ψήφισαν κατά της συμμετοχής των αποθεματικών τους στο κούρεμα.

Αξιοποιώντας αυτή την εξέλιξη, ο υπουργός Οικονομικών άνοιξε συνολικότερο ζήτημα αντιδραστικοποίησης της λειτουργίας και διαχείρισης των Ταμείων, λέγοντας ότι υπάρχει προσανατολισμός για νομοθετικές αλλαγές που θα καταστήσουν τις διοικήσεις τους πλήρως ελεγχόμενες από την εκάστοτε κυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα, προφανώς με περιορισμό ή κατάργηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη λήψη των αποφάσεων.

Αφού επί δεκαετίες, όλες οι κυβερνήσεις καταλήστεψαν τις περιουσίες των Ασφαλιστικών Ταμείων για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, με τελευταία πράξη του εγκλήματος το «κούρεμα» των ομολόγων που κατέχουν κατά 53,5%, τώρα σχεδιάζουν και την επιβολή μέτρων και διαδικασιών ακόμα πιο απροκάλυπτης παρέμβασης στην περιουσία των ασφαλισμένων, προς όφελος της πλουτοκρατίας.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου για την ολοκλήρωση του PSI, ο Ευ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε προκλητικά ότι οι διοικήσεις των Ταμείων που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο «κούρεμα», δεν ενημέρωσαν τα μέλη τους για την απόφαση αυτή. «Δεν πιστεύω ότι οι διοικήσεις των ταμείων ενέργησαν εκ μέρους των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, δεν υπάρχει καμία διαδικασία διαβούλευσης, κάποια διαδικασία συμμετοχής στην απόφαση», ανέφερε συγκεκριμένα, θέλοντας να μειώσει τη γενική κατακραυγή για τη συμμετοχή στο κούρεμα από τους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, ακόμα και αυτών που συμμετείχαν στο PSI, χωρίς να ακολουθήσουν κάποια διαδικασία διαφορετική σε σχέση με αυτούς που αρνήθηκαν.

Η απροκάλυπτη, απροσχημάτιστη και βολονταριστική αυτή παρέμβαση, αποτέλεσε μόνο την εισαγωγή της τοποθέτησής του, γιατί αμέσως μετά πρόσθεσε ότι «πρέπει να επανεξετάσουμε και τον τρόπο διοίκησης των Ταμείων, τα Ταμεία πρέπει να διοικούνται με έναν τρόπο, ο οποίος είναι επαγγελματικός, διαφανής, απολύτως αξιόπιστος» και σαν παράδειγμα ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο «διοικείται τώρα ο ΕΟΠΥΥ»!

Προηγουμένως, με απύθμενο θράσος και με ύφος εισαγγελέα είχε εξαπολύσει την τρίτη κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες, επίθεση, κατά των διοικήσεων των Ταμείων, που κάτω από την πίεση των ασφαλισμένων και ύστερα από δικές τους παρεμβάσεις, δεν προσέφεραν τα περιουσιακά τους στοιχεία βορρά στο περιβόητο PSI. Ετσι, ανέφερε, ότι θα καλέσουν τις διοικήσεις των Ταμείων που δεν συμμετείχαν στο «κούρεμα» να τους εξηγήσουν πόσο «βλαπτική» και «επικίνδυνη» ήταν η απόφαση που πήραν, «για τον τόπο, την πατρίδα, αλλά και για τα συμφέροντα των ασφαλισμένων», όπως είπε.

Το παραλήρημα Βενιζέλου συνεχίστηκε και με την προσφυγή σε παραπλανητικά στοιχεία, καθώς ισχυρίστηκε ότι «το κράτος, οι φορολογούμενοι, δηλαδή όλοι οι Ελληνες πολίτες, έχουμε δώσει στα Ταμεία τα τελευταία 10 χρόνια 152 δισ. ευρώ επιχορηγήσεων. Και τώρα τα Ταμεία αρνήθηκαν να εντάξουν στο PSI 3 δισ. ευρώ, για λόγους πολιτικούς, για την ακρίβεια για λόγους μικροκομματικούς και ψευτο - συνδικαλιστικούς»!

Ο υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, επιχείρησε να εμφανίσει την υποχρέωση συμμετοχής του κράτους στη χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, στα πλαίσια της τριμερούς χρηματοδότησης, σαν ελεημοσύνη προς παρείσακτους. Κατά ανοίκειο τρόπο επιχείρησε να διαχωρίσει τους ασφαλισμένους των Ταμείων, από τα ίδια τα Ταμεία... Και προσφεύγοντας στη λαθροχειρία, «ξέχασε» να αναφερθεί στη διαχρονική ληστεία της περιουσίας των Ταμείων, ύψους εκατοντάδων δισ. ευρώ, από τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις, προς όφελος μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών και τραπεζιτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΔΟΕΑΠ από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ(2015-07-28 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις με αφορμή την κατάσταση στα Ταμεία των δικηγόρων(2013-06-12 00:00:00.0)
Μπλόκο στη νέα ληστεία των αποθεματικών(2012-12-06 00:00:00.0)
Παρέμβαση στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ(2012-11-29 00:00:00.0)
Κρίσιμη η σημερινή συνέλευση(2012-06-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ