Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τους βολεύει η προβοκάτσια

Μετά τους Σαμαρά, Καρατζαφέρη, Βενιζέλο, Γιούνκερ, Μπακογιάννη και άλλους, τα ΝΕΑ ανέλαβαν χτες να κάνουν λιανά τη «θεωρία των άκρων», στοχοποιώντας ανοιχτά και με συκοφαντίες το ΚΚΕ και το οργανωμένο κίνημα. Αναφερόμενη στα επεισόδια στη Ρόδο και στην επίθεση ενάντια στον Γ. Νταλάρα, η εφημερίδα γράφει στο οπισθοσέλιδο: «Μπορεί όντως να θεωρούν ότι ζουν σε μια κοινωνία όπου βασιλεύει ο νόμος της ζούγκλας και όπου ο καθένας δικαιούται να χειροδικεί ή να προπηλακίζει (...) μπορεί (...) αυτές οι "αποδοκιμασίες" να μεθοδεύονται από οργανωμένους πυρήνες της άκρας Δεξιάς και της άκρας Αριστεράς για να προωθήσουν την κοινή τους πεποίθηση ότι "το σύστημα είναι σάπιο", το ίδιο και "όσοι το εκπροσωπούν" (...) εφαρμόζεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε»!

Είναι φανερή η προσπάθεια του αρθρογράφου να ταυτίσει σε μεθόδους και στόχους την ακροδεξιά με την «άκρα αριστερά», από την οποία σκόπιμα δεν εξαιρεί το ΚΚΕ, αφού αυτό θέλει να συκοφαντήσει. Τι λέει; Οτι όποιος ισχυρίζεται πως το σύστημα είναι σάπιο, είναι επικίνδυνος, υποθάλπτει και οργανώνει το χάος και το μπάχαλο. Αρα, ίσα και όμοια αυτοί που οργανώνουν προβοκάτσιες ή ενθαρρύνουν αντιδράσεις εκτόνωσης, που τελικά συκοφαντούν το κίνημα, με τους εργάτες και το λαό που παλεύουν οργανωμένα για την ανατροπή του αστικού συστήματος, που πράγματι έχει σαπίσει. Οι αγώνες αυτοί, στους οποίους πρωτοστατεί το ΚΚΕ, καμιά σχέση δεν έχουν με τις γιούχες και την ατομική ή συλλογική εκτόνωση της δυσαρέσκειας για την κυρίαρχη πολιτική.

Αυτούς τους αγώνες εχθρεύονται τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ, μαζί και οι διάφορες ακροδεξιές ομάδες, που ήδη ετοιμάζουν συγκέντρωση που μυρίζει προβοκάτσια στις 25 του Μάρτη στο Σύνταγμα. Με τα γραπτά τους, οι εφημερίδες των αστών τούς δίνουν κάλυμμα, για να συκοφαντήσουν μετά τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Να έχει το νου του ο λαός. Ενιαία υπηρετούν το σύστημα που τον εξαθλιώνει, αυτοί που πρωτοστατούν στις κάθε είδους προβοκάτσιες και αυτοί που εμφανίζονται να τις καταδικάζουν, αλλά στην πραγματικότητα τις υποθάλπουν σαν όπλο ενάντια στο κίνημα και στο ΚΚΕ.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ