Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σήμερα και αύριο η Εθνική Συνδιάσκεψη

Διεργασίες για την ανακήρυξη των υποψήφιων προέδρων

Ξεκινούν σήμερα το πρωί οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο με την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τη διεκδίκηση της προεδρίας. Χτες, συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο, όπου αποφασίστηκε να στηθούν κάλπες σε ολόκληρη τη χώρα στις 18 Μάρτη, ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξει μόνο ένας υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Συγχρόνως, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου άφησαν ανοιχτό το θέμα των διαδικασιών που θα τηρηθούν για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων. Με βάση το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, απαιτείται η συλλογή του 1/4 των υπογραφών των μελών του Εθνικού Συμβουλίου από τους υποψήφιους προέδρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον αριθμό των συγκεκριμένων υπογραφών έχει ήδη υπερκαλύψει ο Ευ. Βενιζέλος, αλλά δεν έχει συγκεντρώσει ακόμα ο Χρ. Παπουτσής. Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αυτός ήταν και ο λόγος που δεν κατέληξε χτες το Πολιτικό Συμβούλιο στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων.

Παράλληλα, η ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ, ότι θα στηθούν κάλπες ακόμα και για έναν υποψήφιο, πυροδότησε σενάρια που θέλουν τον Ευ. Βενιζέλο να είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Τα πάντα, ωστόσο, αναμένεται να οριστικοποιηθούν αύριο, όπου μετά το τέλος της Εθνικής Συνδιάσκεψης, θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν απέκλειαν να υπάρξει εισήγηση του Γ. Παπανδρέου για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σχετικά με την ανάδειξη των υποψήφιων προέδρων, την οποία θα κληθούν να επικυρώσουν ή να απορρίψουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ