Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΦΕΡΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ; «Οι παγκόσμιες τιμές τροφίμων σημείωσαν νέα αύξηση τον Φεβρουάριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κυρίως λόγω της αύξησης της τιμής των δημητριακών (...) όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (...) Ο οργανισμός υπογραμμίζει τη σημασία της αύξησης των τιμών των δημητριακών, κυρίως του σιταριού, αν και βάσει των νέων προβλέψεών του, που δημοσιεύθηκαν επίσης σήμερα, η παγκόσμια παραγωγή σιταριού το 2012 θα πλησιάζει την παραγωγή ρεκόρ του 2011, που έφτασε τους 690 εκατομμύρια τόνους (...) Παράλληλα αύξηση σημείωσε η τιμή του καλαμποκιού, του λαδιού και της ζάχαρης. Αντίθετα σταθερές παρέμειναν οι τιμές του κρέατος, ενώ μικρή μείωση σημείωσε η τιμή των γαλακτοκομικών» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ; «Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την επιτυχή έκβαση του PSI επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το 2020 το χρέος θα είναι βιώσιμο (...) Πρόσθεσε ότι ο κύριος πυλώνας αυτής της μεγάλης προσπάθειας είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός, που έχει ανεχθεί το τελευταίο διάστημα τη συμμετοχή του σε ένα απαιτητικό σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής» (το θέμα στα ΝΕΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

ΘΕΛΟΥΝ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ: «Εκτός από τα σκληρά περιοριστικά εισοδηματικά μέτρα, προωθούνται μεταρρυθμίσεις οι οποίες - εφόσον εφαρμοστούν έγκαιρα και στο ακέραιο - θα οδηγήσουν στην εκ βάθρων αναδιάρθρωση της παραγωγικής δομής της χώρας (...) Βασική προϋπόθεση όμως είναι και μετά τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, να υπάρχει κυβερνητική εξουσία με κύρος και με αποφασιστικότητα να βαδίσει στο δύσκολο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Αλλιώς, όλες οι θυσίες που έγιναν θα πάνε χαμένες» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ... «Ολο και περισσότεροι Ελληνες πολίτες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Δάνεια, έκτακτες εισφορές, φορολογίες, λογαριασμούς ΔΕΗ, θέρμανση κλπ (...) Η κατάσταση δύσκολα αναστρέφεται (...) Να στηρίξουμε τις τράπεζες, που είναι οι "επίσημοι δρόμοι" του χρήματος και της ρευστότητας των αγορών. Αλλά πρέπει να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών (...) Οσοι "σχεδιάζουν" χωρίς τον παράγοντα κοινωνία, κάνουν "τρύπες στο νερό". Η χώρα έχει ανάγκη από πολλαπλά έξυπνα και ισορροπημένα μεταξύ τους "δίκτυα προστασίας" των πολιτών, που θα κάνουν βιώσιμη την αναγκαία κοινωνική και οικονομική προσαρμογή. Από τις τιμές των τροφίμων και των αγαθών πρώτης ανάγκης, μέχρι τα ενοίκια, τα δάνεια και τη φορολογία...» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ