Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λαθροχειρία της ATTAC

Η αληθινή φωτογραφία του πανό του ΚΚΕ στις 4/5/10
Η αληθινή φωτογραφία του πανό του ΚΚΕ στις 4/5/10
«Γάμο» ...με ξένα κουφέτα θέλησε να κάνει η γνωστή οργάνωση ATTAC στη Γερμανία, που προωθεί τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του καπιταλισμού. Ετσι, θέλοντας να κλέψει από την τεράστια απήχηση και το κύρος που ασκεί στα λαϊκά κινήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου η δράση του ΚΚΕ και η συμβολική κίνησή του να αναρτήσει πανό στην Ακρόπολη με το σύνθημα «Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε» με την υπογραφή του, προχώρησε σε μια λαθροχειρία. Σε βιβλίο της συγκεκριμένης οργάνωσης με τίτλο «Ευρωπαϊκή κρίση. Δρόμοι μέσα και έξω από αυτή» υπάρχει στο εξώφυλλο το πανό στην Ακρόπολη με εξαφανισμένο το σήμα του ΚΚΕ. Πρόκειται για έκδοση που κυκλοφορεί στη Γερμανία από τον εκδοτικό οίκο VSA με συγγραφείς τους Anne Karrass και Steffen Stierle .

Ωστόσο, επειδή η όλη υπόθεση δεν μπορούσε να κρυφτεί και ο εκδοτικός οίκος «πιάστηκε στα πράσα», αναγκάστηκε να κάνει την εξής «διόρθωση». Στην παρουσίαση του βιβλίου στην ιστοσελίδα του (http://www.vsa-verlag.de/detail/artikel/europakrise/) σημειώνει τα εξής: «Μέσα από μια αλυσίδα λαθών κατά το σχεδιασμό του τίτλου του εξωφύλλου χρησιμοποιήθηκε μια φωτογραφία στην οποία έχει σβηστεί το σήμα του ΚΚΕ. Ο εκδοτικός οίκος, οι συγγραφείς και η Αττάκ λυπούνται για το συμβάν αυτό. Και ακριβώς επειδή σκοπός του βιβλίου είναι η αναγνώριση της οργάνωσης της αντίστασης του ελληνικού λαού, στην οποία το ΚΚΕ παίζει ένα σημαντικό ρόλο, αυτό το λάθος είναι ακόμα πιο δυσάρεστο».

Η παραποιημένη φωτογραφία
Η παραποιημένη φωτογραφία
Βεβαίως, αυτή η κίνηση στο διαδίκτυο δεν αλλάζει το γεγονός ότι το βιβλίο κυκλοφορεί με τη λαθροχειρία. Αλλά είπαμε όσα δε φτάνει «η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»....


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ