ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ: «Σε ένα συνέδριο του Economist για οικονομικούς διευθυντές που διεξήχθη προ ημερών στο Λονδίνο, ρώτησα το ακροατήριο αν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη. Ενευσαν όλοι καταφατικά, σηκώνοντας το χέρι τους (...) Λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύναψη συμφωνίας για το δεύτερο πακέτο ενίσχυσης της Ελλάδας, προκαλεί κατάπληξη η βεβαιότητα πως η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ (...) Η προοπτική των αποσχίσεων από την Ευρωζώνη (ακόμη και ενός σημαντικού αριθμού χωρών) δεν φοβίζει τον κόσμο τόσο όσο θα έπρεπε (...) Ολα αυτά θυμίζουν το κλίμα που επικρατούσε όταν οι ιθύνοντες άφησαν τη Lehman Brothers να καταρρεύσει. Μερικές φορές ο φόβος είναι χρήσιμος...» (από άρθρο σε ECONOMIST/ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Μ' ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ: «Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι λίγοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα που ασχολούνται με την ουσία. Δυστυχώς, πάνω απ' όλα τους ενδιαφέρουν τα δάνεια για να λένε πως "έσωσαν" την Ελλάδα, αλλά αφήνουν για τους επόμενους την αγωνία της αποπληρωμής, που βαραίνει πάνω απ' όλα το λαό, την εφαρμογή και την υλοποίηση, που είναι αδύνατη με βάση τις προηγούμενες επιδόσεις. Ηταν τεράστιο λάθος να ταυτιστεί η δήθεν σωτηρία της χώρας με τα νέα δάνεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Αλλωστε, είναι τυχαίο ότι πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία, στις Βρυξέλλες άρχισαν να μιλούν για την ανάγκη επιπρόσθετων δανείων;» (ο Μ. Ιγνατίου στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).
Τ' ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ: «"Εχουμε τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια με τον πόλεμο των τάξεων. Τα συνδικάτα διαπραγματεύονται πολύ ήρεμα με τους εργοδότες. Οι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι καλό να κλίνει λίγο ο ένας προς τον άλλο και να επιτυγχάνονται συμβιβασμοί" λέει η Χέλε Θόρνιγκ - Σμιτ, η 45χρονη αρχηγός του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Δανίας (...) μέσα σε μια μπλε θάλασσα από συντηρητικούς ηγέτες που ζητούν περικοπές και λιτότητα η Θόρνιγκ - Σμιτ "είναι ένα μικρό κεϋνσιανό νησί" γράφει η Τζάνις Τέρνερ στους Τάιμς του Λονδίνου» (το θέμα στα ΝΕΑ).
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ: «Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης θα βρεθούν οι φορολογούμενοι αμέσως μετά τις θερινές διακοπές. Μετά την παράταση μέχρι και 3,5 μήνες στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2011, που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, θα κληθούν να πληρώσουν τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα λάβουν, σε 1 ή 2 δόσεις» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).