Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με καρότο και μαστίγιο η βάρβαρη πολιτική...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ο Χ.Βαν Ρομπέι διαπίστωσε ότι επιλύεται σιγά σιγά η κρίση χρέους στην Ευρώπη! Κάτι σαν ...θαύμα δηλαδή. Εκεί που η Ευρώπη χανόταν, τώρα όλα θα πάνε καλά...

Ιδίως όσο καταστάσεις σαν κι αυτές της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και νέα κράτη όπως η Τσεχία θα προστίθενται στη λίστα.

Να είστε βέβαιοι όμως ότι σε λίγο καιρό, μόλις θα χρειαστεί να περάσει κάποιο άλλο «πρόγραμμα» - όπως ονομάζουν τα κύματα λιτότητας και εξαθλίωσης - τα ... «τέρατα» θα ξανάρθουν.

Το χρέος θα γιγαντωθεί και θα απειλεί να μας πνίξει, οι αγορές θα ξαναγίνουν «επιθετικές», οι κερδοσκόποι θα ξεπροβάλλουν και από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και η Ευρώπη θα κινδυνεύει.

Το παραμύθι με τους πολλούς δράκους θα το ακούσουμε πάρα πολλές φορές. Γιατί, βλέπετε, ο παγκόσμιος ανταγωνισμός δεν σταματάει ποτέ και συνεχώς τους χρειάζονται νέες ...«προσαρμογές»

ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ! Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν έλαβε ποτέ τη μηνιαία αποζημίωσή του, όπως φρόντισε να μάθουν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πραγματικά συγκινητικό...

Φυσικά, ο Λ.Παπαδήμος το έκανε ...εθελοντικά, καθότι και ανάγκη δεν έχει και είναι ένα θαυμάσιο επικοινωνιακό άλλοθι για κάποιον που ηγείται μιας κυβέρνησης που υλοποιεί μια τέτοια πολιτική.

Το πρόβλημα είναι ότι μερικά εκατομμύρια εργαζόμενοι αυτής της χώρας επίσης ...δε λαμβάνουν τη μηνιαία αποζημίωση τους, το μισθό τους δηλαδή, για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Είτε γιατί απολύθηκαν, είτε γιατί ποτέ δε βρήκαν δουλειά, είτε γιατί ο μισθός περικόπηκε, το μαγαζί έκλεισε ή για χίλιους άλλους λόγους που σχετίζονται με τον Λ. Παπαδήμο όσο ...υπεράνω του μισθού του κι αν είναι.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ