Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Φοράνε τις προβιές τους οι υποψήφιοι πρόεδροι

«Τις δυνάμεις της εργασίας και του μόχθου» φιλοδοξεί να εκφράσει ο Χρ. Παπουτσής, που με τους άλλους συνυποψήφιους στήριξαν κάθε αντεργατικό μέτρο

Την ιδεολογική «επανατοποθέτηση» του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της «κεντροαριστεράς», ώστε από «νέα» τάχα αφετηρία να επιχειρήσει την εξαπάτηση του λαού, για τον εγκλωβισμό του στη σοσιαλδημοκρατία και την υποταγή του στην αστική βαρβαρότητα, πρόταξε χτες ο Χρ. Παπουτσής, ανακοινώνοντας επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία. Μέσα στην επόμενη βδομάδα και το αργότερο στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ (8 - 9 Μάρτη), αναμένεται και η κατάθεση της υποψηφιότητας του Ευ. Βενιζέλου.

Σήμερα υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο με αντικείμενο τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στις 18 Μάρτη. Παράλληλα εξελίσσονται και οι διεργασίες ανάμεσα σε τμήμα των διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, με επικεφαλής τους Λ. Κατσέλη και Χ. Καστανίδη προετοιμάζουν τη συγκρότηση πολιτικού φορέα. Αλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Πάγκαλος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου), επιδιώκουν να δημιουργήσουν έναν «τρίτο πόλο» απέναντι στους Βενιζέλο και Παπουτσή, που δεν φαίνεται προς το παρόν ότι θα εκφραστεί με υποψηφιότητα για την προεδρία.

Ο Χρ. Παπουτσής στις χτεσινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι η υποψηφιότητά του στοχεύει στην ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε «ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα, βασικό πυλώνα του κεντρώου χώρου και της αριστεράς της κεντροαριστεράς, ανοιχτό στα σύγχρονα ρεύματα σκέψης και πολυσυλλεκτικό». Η «πλατφόρμα» που παρουσίασε, είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την εφαρμοζόμενη ταξική πολιτική που χτυπάει κάθε εργασιακό και λαϊκό δικαίωμα και στηρίζει την ενίσχυση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Πίσω από τις δημαγωγικές κορόνες, ότι το ΠΑΣΟΚ «αλλάζει σελίδα», έθεσε μεταξύ άλλων σαν βασικούς στόχους:

--«Να προχωρήσουν με θάρρος, ταχύτητα και αποτέλεσμα οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές». Τα βάρβαρα μέτρα εντός και εκτός μνημονίου, που τσακίζουν μισθούς και συντάξεις, ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις και πετσοκόβουν τις κοινωνικές παροχές.

--«Ανάπτυξη με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Τη διασφάλιση δηλαδή συνθηκών για το κεφάλαιο, προκειμένου να περάσει σε νέα φάση κερδοφορίας.

-- Τον «αταλάντευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό». Τη σταθερή και αταλάντευτη πρόσδεση της χώρας στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Ο Χρ. Παπουτσής δεν δίστασε να σκορπίσει και αυταπάτες για «κράτος δικαίου, ισονομία και διαφάνεια», ισχυριζόμενος ότι στα πλαίσια του συστήματος και χωρίς να θιγούν τα μονοπώλια, θα «υπάρξει δίκαιη αναδιανομή των βαρών και των ωφελημάτων». Ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης, αυτός που έχει ψηφίσει και εφαρμόσει κάθε ταξικό μέτρο, υποστήριξε ακόμα ότι στόχος του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ είναι «στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, να εκφράσει ξανά τις δυνάμεις της εργασίας και του μόχθου, όσους βιώνουν την ανεργία».

Ο ίδιος επιτέθηκε φραστικά στον Α. Λοβέρδο για την πρόταση να στηρίξει μετεκλογικά το ΠΑΣΟΚ για πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς ωστόσο και αυτός να απορρίπτει τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανανέωσε τις δεσμεύσεις του στην αστική τάξη(2013-03-05 00:00:00.0)
«Νέα αφετηρία» στην προσπάθεια εξαπάτησης του λαού(2012-03-13 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης τα εσωκομματικά στρατόπεδα(2012-01-10 00:00:00.0)
Ρίχνουν δίχτυα για να εγκλωβίσουν λαϊκές συνειδήσεις(2011-12-29 00:00:00.0)
Εκλέχτηκε το νέο Εκτελεστικό Γραφείο(2001-10-23 00:00:00.0)
Τόλμη και... επανάσταση!(1999-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ