Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11197

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πλατιά εξόρμηση για την οργάνωση της πάλης

ΣΕΛ.  3
ΠΑΣΕΒΕ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό

ΣΕΛ.  21

ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΤΕ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΜΕΤΡΑ σε Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο

ΚΚΕ: Η έγνοια της κυβέρνησης δεν είναι η πρόληψη των ασθενειών και η προστασία της υγείας του λαού. Είναι να πληρώνει ο λαός απ' αυτά που δεν έχει για να βρει την υγειά του, να βγάζουν υπερκέρδη οι επιχειρηματίες της Υγείας

Ο νόμος που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ επιβάλλει άγριες κρατικές περικοπές σε δημόσιες υγειονομικές, φαρμακευτικές και κοινωνικές παροχές, που θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τις πληρωμές από τους ασθενείς για όλες αυτές τις υπηρεσίες. Η πρόληψη αφήνεται στην ατομική ευθύνη και οικονομική δυνατότητα του καθένα. Η υποβαθμισμένη και ελλιπής πρωτοβάθμια φροντίδα και περίθαλψη μέσω του ΕΟΠΥΥ, πληρώνεται αδρά από τους εργαζόμενους άμεσα και μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Νοσοκομεία, κλινικές, ψυχιατρεία στο όνομα των συγχωνεύσεων καταργούν τμήματά τους ή κλείνουν οριστικά. Με την αθρόα εισαγωγή και αμφίβολης ποιότητας τα αντίγραφα φαρμάκων μπορεί να αποδειχτούν αναποτελεσματικά έως επικίνδυνα για την υγεία των ασθενών. Οι εργαζόμενοι, να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους σε σύγχρονη δωρεάν αποκλειστικά δημόσια Υγεία - Πρόνοια, Φάρμακο, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας.


ΣΕΛ.  6   -   7,   10


ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Οι χαλυβουργοί δεν τρομοκρατούνται - τώρα συνεχίζουμε πιο δυνατά

Με αφορμή τις πρόσφατες απόπειρες της εργοδοσίας και των μηχανισμών της, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» σημειώνει ότι «τώρα συνεχίζουμε πιο δυνατά». Επίσης διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 4 Μάρτη, ενώ θα καλέσει σε πανελλαδική σύσκεψη όλα τα σωματεία Μετάλλου της χώρας.


ΣΕΛ.  8  -  9

Ανατροπή

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τα αστικά επιτελεία, προπαγανδίζουν ότι το αντεργατικό έγκλημα με το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους που συντρίβει μισθούς, συντάξεις και όσα «κοινωνικά δικαιώματα» είχαν απομείνει, είναι προϋπόθεση για ανάπτυξη. Χτες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Μπαρόζο για την ανάπτυξη. Αλλά η ανάπτυξη για την οποία μιλούν είναι του κεφαλαίου και των κερδών. Τα μέτρα του μνημονίου αντισταθμίζουν τις απώλειες των καπιταλιστών από την κρίση, δημιουργώντας συνθήκες γοργής και άκρατης κερδοφορίας όταν έλθει η ανάκαμψη. Από την ανάπτυξή τους σε τίποτα δε θα ωφεληθούν οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο. Ποιες ανάγκες τους θα μπορούν να ικανοποιήσουν με μισθό 400 - 500 ευρώ; Η ζωή τους είναι ήδη κόλαση. Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που υπηρετούν η συγκυβέρνηση και η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, γεννά μόνο βαρβαρότητα, κρίση, πολέμους. Προχτές ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στο ΚΚΕ κινδυνολογώντας για το λαό, ότι η πολιτική του είναι «καταστροφική και αδιέξοδη». Μέχρι τώρα αυτοί καταστρέφουν το λαό. Ο δε Α. Σαμαράς είπε ότι «το ΚΚΕ έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα, ενοχοποιεί την επιχειρηματικότητα». Την ίδια ώρα η Κόκα-Κόλα έκλεισε δύο εργοστάσια μεταφέροντάς τα στη Βουλγαρία. Η συγκυβέρνηση λοιπόν διώχνει τις επιχειρήσεις υπηρετώντας την πολιτική ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων, νομοτέλεια στον καπιταλισμό. Ενοχη η επιχειρηματικότητα που υπηρετούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το κλείσιμο εργοστασίων, την κρίση και την ανεργία. Επιτίθενται στο ΚΚΕ για καταστροφική πολιτική γιατί καλεί το λαό σε πάλη για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για οικονομία και κοινωνία χωρίς καπιταλιστές, με αποδέσμευση από την ΕΕ. Μόνο έτσι θα ευημερεί ο λαός αφού ο πλούτος που παράγει θα του ανήκει. Κάτω η δικτατορία των μονοπωλίων, λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή της.


Η Αλέκα Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη σήμερα Πέμπτη, στις 8.30 το πρωί, στη εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη.


Προσφορά

Η Α. Π. πρόσφερε 20.000 ευρώ στην ΚΕ του ΚΚΕ και 5.000 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.ΜΑΣ
Εμπόδια στο νόμο - πλαίσιο

ΣΕΛ.  14
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ
Πάνω από 14 μήνες η απονομή τους

ΣΕΛ.  32
ΚΚΕ
Η καπιταλιστική ανάπτυξη γεννά βαρβαρότητα

ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ
Μέτωπο Ελλήνων και μεταναστών εργατών

ΣΕΛ.  3
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Καθημερινή μάχη για τη σύμβαση

ΣΕΛ.  8
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Να μην περάσει η «αξιολόγηση»

ΣΕΛ.  15


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org