Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Κοροϊδεύει και προκαλεί τους εργαζόμενους

Ορκοι πίστης στις αντιλαϊκές ανατροπές και διακηρύξεις για ανάπτυξη υπέρ των μονοπωλίων

Για απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιλαϊκών ανατροπών και για συνέχιση της σκληρής λιτότητας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων από το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη σύνοδο των σοσιαλδημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου. «Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, κομπάζοντας για τη σφαγή του λαού και την αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης να εφαρμόσει τα προαποφασισμένα μέτρα.

Την ίδια ώρα, σε ένα κρεσέντο αποπροσανατολισμού των εργαζομένων και λίγες μέρες μετά την ψήφιση από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της σφαγής των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ισχυρίστηκε: «Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε με βάση τους μισθούς τις αναδυόμενες αγορές»! Κλιμακώνοντας την πρόκληση και ενώ ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της «δημοσιονομικής προσαρμογής» στην Ελλάδα, όπως υπαγορεύει και το νέο μνημόνιο, υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση μόνο με μέτρα λιτότητας».

Επιδιώκοντας να σπείρει αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα, αρχικά μίλησε για «συντηρητική Ευρώπη» και στη συνέχεια τάχτηκε υπέρ της «ανάγκης χάραξης μιας πανευρωπαϊκής στρατηγικής για την ανάπτυξη, που θα δώσει θέσεις εργασίας στους νέους και η οποία θα βασίζεται στην ποιότητα και όχι στην ανισότητα». Πίσω από τις κάλπικες διακηρύξεις, ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να κρύψει ότι ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ έχουν προσυπογράψει κάθε αντεργατική συμφωνία της ΕΕ για την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους νέους, για καπιταλιστική ανάπτυξη που μεγιστοποιεί τα κέρδη των μονοπωλίων με εξαθλίωση των εργαζομένων.

Ο Γ. Παπανδρέου έκανε παράλληλα λόγο για «επένδυση στον άνθρωπο, στην Παιδεία, στην καινοτομία, σε μεγάλα έργα υποδομής, στα πράσινα ενεργειακά δίκτυα, σε μια πράσινη οικονομία που θα ενώσουν την Ευρώπη», σπεύδοντας να τα εντάξει στην ενίσχυση της «κοινής αγοράς» της ΕΕ, δηλαδή της πολιτικής που στηρίζει τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Αυτές οι πολιτικές «θα καταστήσουν την Ευρώπη ανταγωνιστική», κατέληξε ο Γ. Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ