Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΝΖΑΝΙΑ - ΚΕΝΥΑ
Κύμα εκατοντάδων πολιτικών προσφύγων προς την Κένυα

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-

Δεκάδες πολιτικοί πρόσφυγες από τα νησιά Ζανζιβάρη συρρέουν προς τις ακτές της Κένυας, παρά την προσφορά αμνηστίας που προσέφερε χτες η κυβέρνηση της Τανζανίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Νιούτον Καχέμα, από τις συγκρούσεις που εκδηλώθηκαν στις 27 του Γενάρη μεταξύ υποστηριχτών του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Πολιτικό Ενωμένο Μέτωπο» και δυνάμεων ασφαλείας στα νησιά Ζανζιβάρη, έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους πάνω από 1.097 άτομα. Σύμφωνα με τον Καχέμα μεταξύ των πολιτικών προσφύγων υπάρχουν 16 βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ περισσότεροι από 30 άλλοι φέρουν τραύματα είτε από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, είτε από άγριο ξυλοδαρμό...

Ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κένυα εξέφρασε έντονους φόβους για ραγδαία αύξηση του αριθμού των προσφύγων από τα νησιά Ζανζιβάρη της Τανζανίας προς την Κένυα. Επισήμανε δε, πως τα υπάρχοντα πρόχειρα καταλύματα που έχουν στηθεί στις κενυατικές ακτές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των εκατοντάδων προσφύγων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ