Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Επανέναρξη των συνομιλιών

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων της κυβέρνησης του Αντρές Παστράνα και των «Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας» - (FARC-EP) ήταν προγραμματισμένες να αρχίσουν εκ νέου μετά την τρίμηνη διακοπή τους, καθώς οι FARC-EP είχαν αποχωρήσει, εξαιτίας της μη τήρησης των αρχικών όρων που είχαν τεθεί για την έναρξή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του βρετανικού BBC, οι συνομιλίες ενδέχεται να επικεντρωθούν σε μία πιθανή κατάπαυση του πυρός εκ μέρους των FARC-EP, την ανταλλαγή κρατουμένων, καθώς και τη σύσταση επιτροπών εκτίμησης των δύο χρόνων της ειρηνευτικής διαδικασίας, αλλά και για την αποφυγή μελλοντικών πιθανών αδιεξόδων και αποχωρήσεων.

Η επανέναρξη είναι αποτέλεσμα της συνάντησης στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας του Αντρές Παστράνα με τον ηγέτη των FARC-EP Μανουέλ Μαρουλάντα, στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, το θύλακο που ελέγχουν οι FARC-EP. Ενα ακόμη αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, που κράτησε δύο μέρες, ήταν η παράταση της ύπαρξης της ζώνης μέχρι τον Οκτώβριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ