Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καλύπτει με δημαγωγία την αντιλαϊκή συστράτευση

Καμώνεται τον υπερασπιστή των μισθών και αντιπροτείνει μέτρα που από άλλο δρόμο βαθαίνουν την εργασιακή εκμετάλλευση

Τα μέτρα που σφαγιάζουν τα εργασιακά - λαϊκά δικαιώματα προσυπογράφει στο σύνολό τους ο πρόεδρος της ΝΔ, επιχειρώντας ταυτόχρονα να προβάλει τη στάση του κόμματός του ως «υπεύθυνη» και τα μέτρα ως δήθεν «αναπόφευκτα» στο όνομα τάχα της αποφυγής της χρεοκοπίας και της «διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους». Παρόλο που το επιτελείο της ΝΔ τηρεί «σιγή ασυρμάτου» για τη στάση που θα τηρήσει ο Α. Σαμαράς στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, θεωρείται βέβαιο ότι θα πει «ναι» στο νέο πακέτο μέτρων που τσακίζουν τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις, προσφέροντας εκ νέου «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου να προχωρήσει στην ταχεία υλοποίησή τους.

Ηδη, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η ηγεσία της ΝΔ έχει συμφωνήσει στο πακέτο των μέτρων, ενώ έχει προετοιμάσει και την επικοινωνιακή καμπάνια για τη διαχείριση του πολιτικού κόστους που συνεπάγεται η ψηφοθηρική δημαγωγία για τους μισθούς και την υπεράσπιση δήθεν των επικουρικών συντάξεων. Ταυτόχρονα, παρουσιάζουν την επέκταση και γενίκευση των επιχειρησιακών συμβάσεων και την κατάργηση των κλαδικών, τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), σαν «αντιπρόταση» στη μείωση του κατώτατου μισθού, οδηγώντας από άλλο δρόμο στο ίδιο αντεργατικό αποτέλεσμα, που είναι το βάθεμα της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς.

Στο ίδιο πνεύμα, ο γραμματέας της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος, υποστήριξε χτες («Ράδιο 9») ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολιτική ανάπτυξης, διαρθρωτικών αλλαγών, ιδιωτικοποιήσεων», ξεδιπλώνοντας πλήρως την ατζέντα κυβέρνησης - τρόικας. Από τη Συγγρού, τέλος, διακινούνταν χτες τηλεγράφημα του ΑΠΕ για την τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Μπεν Μπερνάκι, που τάχθηκε υπέρ της ανάσχεσης του ελληνικού ελλείμματος με «αναπτυξιακή πολιτική», την οποία - όπως λένε - προτείνει και η ΝΔ. Πρόκειται για την άλλη όψη της ίδιας αστικής διαχείρισης της κρίσης, καθώς η διεθνής εμπειρία επιβεβαιώνει ότι τόσο τα επεκτατικά, όσο και τα περιοριστικά μέτρα, οδηγούν στα ίδια τραγικά αποτελέσματα για το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ