Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ
Πρώτο καθήκον η στήριξη της συγκυβέρνησης

Εντείνονται οι διεργασίες για τη διαδοχή του Γ. Παπανδρέου στην προεδρία

Την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, με την ψήφιση του νέου μνημονίου και της συμφωνίας για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, ζήτησε χτες ο Γ. Παπανδρέου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι το γενικό συμφέρον της πλουτοκρατίας προέχει από τις «δικές μας δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες».

Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να «παραμείνει ενωμένο και συντεταγμένο» μπροστά «στις διαδικασίες που έχει μπροστά του, τόσο το ίδιο, όσο και η χώρα». Ουσιαστικά κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να συνεχίζουν απαρέγκλιτα να πρωταγωνιστούν στη βάρβαρη επίθεση ενάντια στο λαό, ενώ δε δίστασε για άλλη μια φορά να κινδυνολογήσει με ψευτοδιλήμματα, ισχυριζόμενος ότι «υπάρχουν δύο επιλογές, είτε τα επώδυνα μέτρα είτε η καταστροφική πορεία της χώρας».

Δείχνοντας την ταξική προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στην προώθηση των ανατροπών που απαιτεί η πλουτοκρατία, σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει να είναι η ατμομηχανή των εξελίξεων και πυλώνας σταθερότητας και αλλαγών για τη χώρα». Ο Γ. Παπανδρέου άσκησε διαχειριστική κριτική στη ΝΔ, αλλά την ίδια ώρα ζήτησε από «όλα τα στελέχη και τους υπουργούς» του ΠΑΣΟΚ «να διαβουλεύονται με τους βουλευτές όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση», προκειμένου να υπερψηφίζονται τα αντιδραστικά μέτρα και νομοσχέδια.

Ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε «πως υπηρετεί την ενότητα», υποστήριξε ότι «έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του» και πρόσθεσε πως θα ασκεί τα καθήκοντά του «μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες».

Νωρίτερα χτες, ο Γ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, παρόντος του Φ. Πετσάλνικου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου θα γίνουν στις 18 Μάρτη, όπως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο. Από την πλευρά του, ο Ευ. Βενιζέλος αντιπρότεινε η ανάδειξη νέου αρχηγού να γίνει στα μέσα Φλεβάρη και μετά την ολοκλήρωση του PSI.

Την επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Π. Ευθυμίου, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ. Αμεση εκλογή προέδρου πρότεινε και η Β. Παπανδρέου, προσθέτοντας ωστόσο ότι «πρέπει να υπάρξει μόνο ένας υποψήφιος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ