Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η απανθρωπιά του καπιταλισμού...

Γρηγοριάδης Κώστας

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ! Και ο Ιταλός.... Παπαδήμος, ή αλλιώς Μάριο Μόντι, την έκανε την εκπληκτική του δήλωση: «Η μόνιμη εργασία είναι μονότονη»!

Οπότε οι νέοι της χώρας του (και κατ' επέκταση όλης της Ευρώπης) πρέπει - λέει - να συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα αλλάζουν συνεχώς δουλειές και μάλιστα να τους αρέσει κι από πάνω!

Το ότι θα μεσολαβεί μια... απόλυση ή μία μακρά περίοδος ανεργίας και ανέχειας στο ενδιάμεσο, προφανώς δεν πρέπει να τους απασχολεί. Αντιθέτως, να αισθάνονται τυχεροί γιατί η ζωή τους θα είναι... συναρπαστική.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι το οικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε είναι... κάτι σαν «Ντίσνεϊλαντ» όπου μπορούμε να περνάμε τον καιρό μας διασκεδάζοντας με τις καπιταλιστικές κρίσεις!

Μόνο που εμείς δεν βρίσκουμε καθόλου «βαρετό» αλλά απάνθρωπο να συρρικνώνονται συνεχώς τα εργασιακά δικαιώματα, να μειώνονται οι μισθοί, να υποβαθμίζεται το επίπεδο ζωής για να αυξάνονται τα κέρδη των πολυεθνικών ταυτόχρονα με την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Γι' αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτήν την εκμετάλλευση και αυτοί που δουλεύουν να απολαμβάνουν αυτό που δημιούργησαν με τον κόπο τους. Κατά τη γνώμη μας αυτή θα είναι πιο... συναρπαστική κοινωνία!!!

Τι θα έλεγε λοιπόν ο Ιταλός πρωθυπουργός στην ιδέα να διεκδικήσουν οι λαοί αυτό που τους ανήκει και με τη δύναμη που έχουν να το πάρουν; Ετσι για να... σπάσει η (καπιταλιστική) μονοτονία βρε παιδί μου...

Βέβαια, μη νομίζετε ότι εδώ οι «δικοί» μας είναι και πολύ διαφορετικοί από τον Μάριο Μόντι. Βλέπετε αυτό είναι το «μοντελάκι» του σύγχρονου Ευρωπαίου πολιτικού και κάθε άλλο παρά λίγοι είναι αυτοί που προσπαθούν να το προσεγγίσουν...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ