Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σημάνει παντού συναγερμός για να μην περάσουν τα μέτρα

Ανακοίνωση ενόψει της συζήτησης του νέου αντιλαϊκού πακέτου στη Βουλή

Σε ανακοίνωση για το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, ηΚοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, με κατεπείγουσες διαδικασίες, για ψήφιση στη Βουλή, θα βυθίσει το λαό μας στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να ξεσηκωθεί ο λαός. Για να καταψηφιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα. Ζητά τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη. Κανένας βουλευτής δεν έχει το δικαίωμα, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας, δε δικαιολογείται να ψηφίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων του λαού .

Το καθένα από τα μέτρα και όλα μαζί συνολικά οδηγούν στη σφαγή τα λαϊκά εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων:

  • Νέες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, κατάργηση αυτών που απέμειναν από τα δώρα. Μείωση ακόμη και των κατώτερων συντάξεων καθώς και των συντάξεων του ΟΓΑ.
  • Κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.
  • Νέες δραστικές περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην Yγεία και το Φάρμακο που κυριολεκτικά βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και τις ανθρώπινες ζωές.
  • Καινούρια φοροεπιδρομή και νέα αβάσταχτα χαράτσια για το λαό μας για να στηριχθούν οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.

Λένε ψέματα ότι δήθεν οι θυσίες αυτές θα είναι οι τελευταίες. Η κρίση ακόμη δεν έχει πιάσει πάτο. Ερχονται νέα πακέτα όπως δείχνει και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας. Ούτε τα μέτρα είναι προσωρινά. Θα είναι μόνιμα. Είναι προαπαιτούμενο για να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου μέσα από τη δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που διακηρύσσουν. Η ανάπτυξη του κεφαλαίου, όποιο μείγμα της διαχείρισης και να προκριθεί, όποια κυβέρνηση και αν υπάρξει, θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, το λαό μας εξαθλιωμένο. Ακόμη και νέο κούρεμα να γίνει, θα συνοδευθεί με νέα μνημόνια και νέα δυσβάστακτα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να διεκδικήσει τη μονομερή διαγραφή όλου του χρέους.

Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ και τρόικα τρομοκρατούν και εκβιάζουν το λαό για να υποταχθεί.

Να σημάνει παντού συναγερμός. Να νεκρώσουν τα πάντα στην απεργία. Να βουλιάξουν οι δρόμοι και οι πλατείες.

Για να μην περάσουν τα μέτρα.

Να αποβάλλει κάθε φόβο και μοιρολατρία απέναντι στο ζήτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ.

Υπάρχει διέξοδος για το λαό. Είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους και στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, θα κάνει το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει και θα αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ