Πέμπτη 5 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την παναττική απεργία

Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Μετά από τα ΕΚ Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου και Θριασίου, απόφαση για απεργία πήρε χτες και το ΕΚ Σαλαμίνας

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες σχεδίασαν χτες (φωτ.) οι μεταλλεργάτες του Περιστερίου, μπροστά και στην παναττική απεργία
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες σχεδίασαν χτες (φωτ.) οι μεταλλεργάτες του Περιστερίου, μπροστά και στην παναττική απεργία
Ταξικός πανεργατικός συναγερμός πρέπει να σημάνει στον εργατόκοσμο όλου του Λεκανοπεδίου για την επιτυχία της παναττικής απεργίας στις 17 Γενάρη, μετά το σύνθημα που έδωσαν χτες κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για να γκρεμιστεί οτιδήποτε έχει μείνει όρθιο από εργατικές κατακτήσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή επιβάλλεται η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.

Μετά από τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου και Θριασίου, απόφαση για απεργία πήρε χτες και το ΕΚ Σαλαμίνας.

Σχέδιο δράσης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ καταρτίζεται ήδη σε μια σειρά κλάδους και τόπους δουλειάς. Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία έλαβε χτες και το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ). Για την προετοιμασία της απεργίας, σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν», στις 7/1 το παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και στις 11/1 θα γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Athens Plaza».

Πρόγραμμα δράσης από τους μεταλλεργάτες στο Περιστέρι

Σημαντικό βήμα συντονισμού με στόχο την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους και πρώτο σταθμό την παναττική απεργία, έκαναν χτες οι εργαζόμενοι των τριών εργοστασίων μετάλλου στο Περιστέρι («ΛΟΥΚΙΣΑ», «ΜΥΛΩΝΑΣ», «ΑΛΟΥΜΙΝΕΞ»), μετά από κοινή συνέλευση που πραγματοποίησαν στο «Θέατρο Πολιτών». Και στους τρεις εργασιακούς χώρους η εργοδοσία χρωστάει δεδουλευμένα πολλών μηνών, ενώ ήδη στο «ΛΟΥΚΙΣΑ» οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση για 30ή μέρα σήμερα, καθώς και στον «ΜΥΛΩΝΑ» μπαίνουν στην τρίτη βδομάδα επίσχεσης. Την πρωτοβουλία για τη χτεσινή σύσκεψη πήρε το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας».

Με το βλέμμα στραμμένο στην επιτυχία της απεργίας, μαζί με το Συνδικάτο τους, οι μεταλλεργάτες εντείνουν τις κινητοποιήσεις μέσα στην ίδια την πόλη του Περιστερίου. Ετσι, σήμερα, Πέμπτη, το πρωί θα προχωρήσουν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον τοπικό ΟΑΕΔ, απαιτώντας την άμεση καταβολή του επιδόματος επίσχεσης. Τη Δευτέρα 9 Γενάρη το πρωί θα προχωρήσουν σε μαζική εξόρμηση στο ΜΕΤΡΟ Αγ. Αντωνίου, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα στη συγκέντρωση που θα διοργανώσουν στο Περιστέρι την Τετάρτη 11 Γενάρη, στις 4 μ.μ., αλλά και στην απεργία στις 17 του μήνα. Την ίδια μέρα, αντιπροσωπείες των εργαζομένων θα επισκεφτούν και άλλους χώρους δουλειάς της περιοχής μπροστά στην παναττική απεργία. Τέλος, την Τρίτη 10 Γενάρη, θα πραγματοποιήσουν όλοι οι εργαζόμενοι, και των τριών χώρων, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Στη γενική συνέλευση αναδείχθηκε, ταυτόχρονα, η ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργάτες του «ΛΟΥΚΙΣΑ» αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκλογή Επιτροπής Αγώνα του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ