Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Γενάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11153

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Προοδευτική κυβέρνηση με μονοπώλια δεν μπορεί να υπάρξει

ΣΕΛ.  3
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ
Αυξήσεις - «φωτιά» πάνω από 15%

ΣΕΛ.  16

Πετσοκόβουν επικουρικές συντάξεις καθιερώνουν ατομική ασφάλιση

Το κυβερνητικό σχέδιο κατάργησης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης αποτελεί κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Το σχέδιο της συγκυβέρνησης για τα Επικουρικά Ταμεία δημοσιοποίησε χτες το υπουργείο Εργασίας που προβλέπει:

  • Δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων. Η μεσοσταθμική μείωση θα είναι 15%. Για να επιτευχθεί αυτό, σε ορισμένα Ταμεία θα φθάσει και το 25%.
  • Καθιέρωση ατομικών μερίδων ασφαλισμένων, που καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, την εξατομικεύει και λειτουργεί καθαρά ανταποδοτικά, αφού η σύνταξη θα εξαρτάται από τις ατομικές εισφορές του ασφαλισμένου. Ετσι ανοίγει ο δρόμος εξατομίκευσης και της κύριας σύνταξης.
  • Ενοποίηση πέντε Ταμείων: ΕΤΕΑΜ (επικουρικό του ΙΚΑ), ΤΕΑΔΥ (δημόσιοι υπάλληλοι), ΤΑΥΤΕΚΩ (πρώην ΔΕΚΟ), ΕΤΑΤ (τραπεζοϋπάλληλοι) και ΤΕΑΙΤ (υπαλλήλων ιδιωτικού τομέα), με στόχο τη χρηματοδότηση των «ελλειμματικών Ταμείων», λόγω λεηλασίας τους από κεφάλαιο και κράτος, από τα πλεονασματικά.

ΣΕΛ.  8  -  9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Μεγάλη διαδήλωση για τους χαλυβουργούς στο Βόλο

Επί τρεις ώρες η πόλη του Βόλου ζούσε στον παλμό μιας από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων που έχουν γίνει στην περιοχή. Ανακοινώθηκε απόφαση για απεργία στις 12 Γενάρη σε όλη τη Μαγνησία.


ΣΕΛ.  11

Αύριο ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Λόγω της αργίας των Φώτων, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο.


Τακίμια ΓΣΕΕ - ΣΕΒ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αυτό που βρήκε να σχολιάσει προχτές, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, είναι ότι «τον κοινωνικό διάλογο πολύ αργά τον θυμήθηκαν...», κρύβοντας ότι με μοχλό και αυτόν εντείνεται ο ταξικός πόλεμος του κεφαλαίου στην εργατική τάξη, και εδώ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποτελεί βαρύ πυροβολικό των καπιταλιστών στο εργατικό κίνημα. Πρόσθεσε επίσης ότι «στην Ελλάδα, ούτε μέτρα αναλογικά ελήφθησαν για να αντιμετωπιστεί η κρίση, παρά μόνο επιβλήθηκαν μέτρα άδικα, άνισα και αναποτελεσματικά»... Εκρινε, δηλαδή, τα μέτρα σφαγής των εργατών για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση αναποτελεσματικά, αποσιωπώντας ότι όλα ωφέλησαν και ωφελούν το κεφάλαιο. Θέλει ίσως περισσότερα. Και αυτό επιδιώκει υποστηρίζοντας παραπλανητικά ότι ο κατώτερος μισθός δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα, ενώ ζήτησε να υπάρξει «ενδελεχής προσέγγιση στο θέμα της ανταγωνιστικότητας». Είναι δηλαδή υπέρ των μέτρων που κάνουν φτηνούς τους εργάτες για το κεφάλαιο, συμφωνούν με το συνεχές σφαγείο εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων με πρόσχημα την κρίση και το χρέος. Η ΓΣΕΕ, γενικά οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού, συνεχίζουν τον αισχρό και ύπουλο ρόλο τους σε βάρος των ταξικών συμφερόντων των μισθωτών εργαζομένων. Θέλουν έξοδο από την κρίση υπέρ του κεφαλαίου. Τώρα όλοι συμπόρευση με το ΚΚΕ, οργάνωση και δράση με το ΠΑΜΕ. Για τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία, για να ανήκει ο πλούτος στους εργαζόμενους που τον παράγουν. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερής διαγραφή του χρέους.



ΗΠΑ - ΝΑ ΑΣΙΑ
Η «νέα σελίδα» του πολέμου

ΣΕΛ.  15
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ολα για την πλουτοκρατία

ΣΕΛ.  6
ΠΑΣΕΒΕ
Αγωνιστικά ενάντια στα νέα μέτρα

ΣΕΛ.  12
ΠΕΜΕΝ
ΟΧΙ σε ιδιωτικές ναυτεργατικές σχολές

ΣΕΛ.  19
Ομάδα Ενημέρωσης του ΠΑΜΕ για την Ασφάλιση

ΣΕΛ.  12
Δράση για την παναττική απεργία στις 17 Γενάρη

Στην παναττική απεργία αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς στις 17 Γενάρη, που αποφάσισαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαυρίου, Σαλαμίνας, απαντάμε στη γενικευμένη επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης σε κάθε τόπο δουλειάς. Διαδηλώνουμε «Εξω η τρόικα». Κινητοποιήσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις. Ολοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 π.μ.


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ