Πέμπτη 5 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ για τις 17 Γενάρη

Καλεί αυτοαπασχολούμενους και μικρεμπόρους να δυναμώσουν την κοινή πάλη με την εργατική τάξη

Να συμμετάσχουν στην παναττική απεργία για τη «Χαλυβουργία» στις 17 του Γενάρη και να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ. Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Αυτοαπασχολούμενε, Βιοτέχνη, μικρέμπορα, επαγγελματία, αυτοκινητιστή, συνταξιούχε, άνεργε. Μη σκύβεις το κεφάλι. Καμία ανοχή, καμία αναμονή, καμία προσδοκία από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.

  • Τώρα πάλη ενάντια στην πολιτική που κλείνει τα μαγαζιά και μας οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση
  • Αντίσταση στη νέα φοροεπιδρομή
  • Για την υπεράσπιση όσων ελαχίστων έχουν απομείνει
  • Για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση.

Η κυβέρνηση μπροστά στην "έβδομη δόση" που διαπραγματεύεται για τη στήριξη της άρχουσας τάξης στη χώρα μας, έβαλε μπρος τα "παλιά" "γνωστά" εργαλεία της χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος μέσω των "«κοινωνικών διαλόγων".

Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές, καθώς και τα αποτελέσματά του.

Οι εξαγγελίες των κοινωνικών διαλόγων για ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, καινοτομία και τα σχετικά, έκρυβαν από πίσω χιλιάδες λουκέτα, φτώχεια, εξαθλίωση, χρέη, διάλυση του ΟΑΕΕ. Συνενόχους ψάχνει να βρει η κυβέρνηση και τους βρίσκει, στο πρόσωπο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ.

Οι μόνιμα πρόθυμοι συνδικαλιστές της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, που ξεδιάντροπα δηλώνουν ότι οι αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα είναι υπεράριθμοι και πρέπει να λιγοστέψουν, είναι συνυπεύθυνοι για την άσχημη κατάσταση που ζούμε. Η "Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση" καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα και τον κάθε αυτοαπασχολούμενο να τους γυρίσει την πλάτη.

  • Να δυναμώσει το μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ.
  • Να δώσει απάντηση με τη συμμετοχή του στην απεργία στις 17 Γενάρη για τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος σήμερα που έχουμε μπροστά μας. Με αξιοπρέπεια θα τον διαβούμε».

Σύσκεψη τη Δευτέρα

Η Παναττική Επιτροπή της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τα ΔΣ σωματείων - ομοσπονδιών και ενώσεων, τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, τις τοπικές γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ, τις επιτροπές αγώνα να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει τη Δευτέρα 9 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24 - 3ος όροφος).

Θέμα της σύσκεψης είναι: «Οργάνωση της συμμετοχής στην Παναττική απεργία που έχουν προκηρύξει τα εργατικά κέντρα της Αττικής για τις 17 Γενάρη και την προετοιμασία του αγώνα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, που θα οδηγήσει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους στην οικονομική καταστροφή και την ανεργία».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org