Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Γενάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11151

Κοινός αγώνας εργαζομένων - υγειονομικών για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού

ΣΕΛ.  15
Αύριο στις 6.30 μ.μ. το συλλαλητήριο για τους χαλυβουργούς στο Βόλο

ΣΕΛ.  13

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΓΕΝΑΡΗ με το ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο αντεργατικό τυφώνα

Motion Team

Τη σύνθλιψη εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων δρομολογεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με στόχο να διασφαλίσει την «ανταγωνιστικότητα» και την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, ενόψει του ερχομού της τρόικας και της νέας δανειακής σύμβασης. Οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ετοιμάζονται για μια ακόμα φορά να παρέχουν την αναγκαία νομιμοποίηση συντριβής δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη σε άμεση και γενικευμένη δράση για την υπεράσπιση όσων έχουν απομείνει, στους μισθούς, στις συλλογικές συμβάσεις και τις συντάξεις, για τα όρια των απολύσεων και τα ωράρια εργασίας, τα επιδόματα ανεργίας και τις ελάχιστες κοινωνικές παροχές.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με πρωταγωνιστές τα παιδιά και τις ανάγκες τους

Ενας φιλόξενος χώρος, όπου τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές, έχει στηθεί στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό. Το διήμερο Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ, ξεκίνησε από χτες και ολοκληρώνεται σήμερα.


ΣΕΛ.  3

Τέρμα στις θυσίες

Συναντήσεις με ΓΣΕΕ και εργοδοτικές ενώσεις ξεκινά σήμερα ο πρωθυπουργός, ενόψει της προετοιμασίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και του ερχομού της τρόικας. Στο επίκεντρο των συναντήσεων, η ανταγωνιστικότητα και τα μέτρα της κυβέρνησης για την εξασφάλισή της. Δηλαδή για όλα τα μέτρα που μειώνουν το μέρος του κεφαλαίου που πληρώνει για τους εργάτες, όπως δραστική μείωση μισθών, ακόμη και των κατώτατων, λέει η τρόικα και φαίνεται ότι έχουν συζητήσει με την κυβέρνηση παρά τη διάψευσή της, μείωση εργοδοτικών εισφορών, κατάργηση των επιδομάτων, κατάργηση των συμβάσεων, γενίκευση της ευελιξίας στην εργασία. Η υποτιθέμενη άρνηση της μείωσης του κατώτατου μισθού και από την εργοδοσία που ζητά μόνο μείωση εργοδοτικών εισφορών, κατάργηση των αυξήσεων στους μισθούς, κατάργηση των αυξήσεων λόγω τριετιών κλπ., είναι στάχτη στα μάτια. Κεφάλαιο - ΕΕ - αστικά κόμματα ετοιμάζονται να φτάσουν τους μισθούς στο επίπεδο προνοιακών επιδομάτων, να απαλλαγούν από το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος» που θα τσακίσει ασφαλιστικά ταμεία, τις ήδη πενιχρές συντάξεις και παροχές Υγείας - Πρόνοιας. Και όλ' αυτά γιατί όλοι τάχα πρέπει να συμβάλουν στην παραμονή στο ευρώ. Αλλά μόνο ο λαός συμβάλλει. Οι καπιταλιστές έχουν βγάλει τσουβάλια κέρδη από τη «νόμιμη» κλοπή της δουλειάς των εργατών, τους οποίους στέλνουν στο απόσπασμα της εξαθλίωσης. Αυτά είναι μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου. Η τύχη του ευρώ εξαρτάται από την κρίση και τις αντιθέσεις στην ΕΕ και όχι από τις θυσίες των εργαζομένων. Ο λαός να μη δεχθεί το νέο σφαγείο που του ετοιμάζουν. Εχει λύση υπέρ του την αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια.ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κινητοποίηση για τη μεταφορά μαθητών

ΣΕΛ.  3
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Αγωνιστικός συναγερμός

ΣΕΛ.  11
«FIRST DATA»
Επιχειρεί φακέλωμα των εργαζομένων

ΣΕΛ.  14
ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προχωρούν το στήσιμο του φράκτη

ΣΕΛ.  17
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Κλιμάκωση ενάντια στην αδίστακτη εργοδοσία

Η εργοδοσία εντείνει τους εκβιασμούς, ζητώντας από την κυβέρνηση νέα προνόμια. «Δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας» δήλωσαν οι απεργοί, που σήμερα προχωρούν σε νέα συνέλευση.


ΣΕΛ.  12  -  13
ΣΥΝΤ. ΔΗΜΟΣ. ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην εφεδρεία

ΣΕΛ.  14


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org