Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η κυβέρνηση ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΑΕΙ -ΤΕΙ

ΟΧΙ στο δόλωμα της τεχνητής αντιπαράθεσης ΑΕΙ - ΤΕΙ με το κυβερνητικό σχέδιο απάτης

Νέα ολομέτωπη επίθεση στην εκπαίδευση εκδηλώνει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο, επιδιώκοντας να φέρει σε τεχνητή αντιπαράθεση το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές και σπουδαστές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το νομοσχέδιο αποτελεί εφαρμογή των αντιδραστικών μέτρων της Διακήρυξης της Μπολόνια, με το οποίο οι προπτυχιακές σπουδές και στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ υποβαθμίζονται σε μια ληξιπρόθεσμη επαγγελματική εκπαίδευση για τις άμεσες ανάγκες του κεφαλαίου και η ουσιαστική επιστημονική γνώση μετατοπίζεται στα μεταπτυχιακά, που θα είναι για ακόμα λιγότερους και με υψηλά δίδακτρα.

Την ίδια στιγμή, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε υπέρμαχος των ιδιωτικών πανεπιστημίων, χαρακτηρίζοντας τα σημερινά ΑΕΙ προβληματικές επιχειρήσεις και πρότεινε, αντί το κράτος να παράγει παιδεία, να την αγοράζει από ιδιώτες!

Σε αυτή την επίθεση ένας δρόμος υπάρχει. Η κοινή απάντηση όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας, εργαζομένων και νεολαίας, για τη διεκδίκηση μιας πραγματικά δημόσιας, δωρεάν, Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης στην υπηρεσία των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, χωρίς διαχωρισμούς και επικαλύψεις, για ουσιαστικές σπουδές, υψηλού επιστημονικού επιπέδου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ