Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Φιλοαγροτική» πολιτική!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει φιλοαγροτική φορολογική πολιτική και τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τη φορολογία προσωπικών εισοδημάτων, «δίνουν ανάγλυφα την εικόνα προστασίας των αγροτών»! Τις προκλητικές αυτές απόψεις, διατύπωσε - και μάλιστα δημόσια- ο αρμόδιος υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης, επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που καταγράφουν την εξέλιξη της φορολογίας των αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων στην περίοδο από το 1989 μέχρι το 1999.

Τα στοιχεία αυτά, όμως, επιβεβαιώνουν το φορομπηχτικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς μας πληροφορούν πως από το 1989 μέχρι το 1999 ο φόρος που πλήρωσαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι και αλιείς αυξήθηκε κατά 1.287,8%! Ποσοστό που είναι πολλαπλάσιο της αύξησης του πληθωρισμού στην ίδια περίοδο. Και επειδή ενδέχεται ο κύριος υπουργός να επικαλεστεί την αύξηση κατά 1.800%, που εμφανίζουν τα δηλωθέντα εισοδήματα των αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων, θα του υπενθυμίσουμε πως σε μεγάλο βαθμό η αύξηση αυτή είναι πλαστή και οφείλεται στα λεγόμενα «αντικειμενικά κριτήρια φορολογίας», αφού αποτελεί κοινό μυστικό, ότι ελέω της αντιαγροτικής πολιτικής των Βρυξελλών- που εφαρμόζει απαρέγκλιτα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- οι τιμές των αγροτικών προϊόντων παραμένουν καθηλωμένες.

Πού την είδε, λοιπόν, τη «φιλοαγροτική φορολογική πολιτική» ο κύριος υπουργός; Πρόκειται για άγνοια ή για σκόπιμη παραπλάνηση;

Ας διαλέξει ο ίδιος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ