Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Απαιτείται επίμονη προσπάθεια για την πλατιά διακίνησή του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η «μάχη» για την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», επόμενος μεγάλος σταθμός της οποίας θα είναι η επόμενη Κυριακή, 18 Φλεβάρη, οπότε και θα κυκλοφορήσουν ένθετες στην εφημερίδα οι Θέσεις του κόμματος για την Κοινωνική Ασφάλιση. Η προσπάθεια να φτάσουν στα χέρια όλων οι Θέσεις, θα συνδυαστεί με την ενημέρωση για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις διάλυσης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και το κάλεσμα για παλλαϊκό ξεσηκωμό για την υπεράσπιση αυτής της τεράστιας κατάκτησης.

Στο μεταξύ τα κυριακάτικα «ραντεβού» μεταξύ των φίλων του ΚΚΕ και των μελών του, συνεχίζονται. Οι συναντήσεις αυτές δε χρειάζονται υπενθύμιση, είναι προκαθορισμένες και δεδομένες. Οι μεν περιμένουν τους δε τα πρωινά της Κυριακής, οι πόρτες ανοίγουν πρόθυμα, ακολουθεί συζήτηση και ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και βέβαια η αγορά του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη».

Η εξόρμηση κάθε Κυριακή με την εφημερίδα του ΚΚΕ δεν είναι απλά και μόνο ένας τρόπος για την αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας. Είναι ευκαιρία για τα κομματικά μέλη να έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους της περιοχής τους, να συζητήσουν μαζί τους, να τους ενημερώσουν και να ακούσουν τις απόψεις τους. Η εμπειρία μοναδική και τα όσα αποκομίζει κανείς πολύτιμα.

Την περασμένη Κυριακή βρεθήκαμε στην ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνα - Κολωνού. Καιρού... θέλοντος, αφού όλο το πρωί έβρεχε καταρρακτωδώς, οι διακινητές θα επισκέπτονταν τους αναγνώστες του «Ρ» αργότερα το απόγευμα. Οπως μας είπαν διακινούν κάθε Κυριακή περίπου 70 εφημερίδες, αριθμός που διπλασιάζεται όταν στην περιοχή εξορμούν και μέλη της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ. Ο Κώστας τόνισε πως απαιτείται «ξεσκόνισμα» τετράγωνο το τετράγωνο για να βρεθούν όλοι όσοι στηρίζουν το Κόμμα, αποδέχονται την πολιτική του και σίγουρα θα δεχόντουσαν με χαρά την εφημερίδα του.

Συμπληρώνοντας ο Παναγιώτης αναφέρει πως γίνεται προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να γνωρίσει η ΚΟΒ περισσότερο κόσμο, να διευρύνει τον κύκλο της επιρροής της, όχι μόνο για την αύξηση του αριθμού των εφημερίδων που διακινεί, αλλά και για να σταθεροποιήσει την επαφή της μαζί του στην κατεύθυνση της κινητοποίησής του.

Ο Θωμάς θα υπογραμμίσει πως η περιοχή δράσης της ΚΟΒ αποτελείται από εργατογειτονιές, με έντονη την παρουσία οικονομικών μεταναστών. Πολλά, λοιπόν, τα προβλήματα, έντονη η δυσαρέσκεια του κόσμου, εκείνο που απαιτείται, όπως θα τονίσει, είναι η συνεχής και εντεινόμενη δράση των κομμουνιστών, για να δραστηριοποιηθεί αυτός ο κόσμος. Αλλωστε κοινή εκτίμηση και των τριών είναι πως η κυκλοφορία της εφημερίδας βρίσκεται σε συνάρτηση με την αφύπνιση συνειδήσεων και την ανάπτυξη αγώνων.

«Βγαίνουμε κάθε Κυριακή - σημειώνει ο Θωμάς - αλλά δε φτάνει. Πρέπει να γίνεται δουλιά καθημερινή. Η εμπειρία δείχνει ότι όταν ο κόσμος ενημερώνεται συμμετέχει και σε άλλες δραστηριότητες και έχει ανάγκη μετά από περισσότερη ενημέρωση. Απαιτείται, λοιπόν, μεγαλύτερη επιμονή από μας για να μπει ο κόσμος μπροστά στην πάλη και να νιώσει την ανάγκη της έγκαιρης πληροφόρησής του, να δει το "Ρ" ως τον καθημερινό του σύντροφο».

Τελειώνοντας την κουβέντα μας, ανηφορίσαμε όλοι προς το μνημείο των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης, για το ετήσιο μνημόσυνο. Εκεί είδαμε τι σημαίνει επιμονή και αποφασιστικότητα στη μάχη για την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ρ», είδαμε ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση. Αγνοώντας την καταρρακτώδη βροχή οι αντιστασιακοί διακινούσαν την εφημερίδα και - όπως μας πληροφόρησαν οι νεότεροι - αυτό κάνουν κάθε Κυριακή, διασχίζοντας πολλές φορές μεγάλες αποστάσεις παρά τα προβλήματα που ο χρόνος έχει φορτώσει στις πλάτες τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ