Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η φλυαρία των αμνών

Μια φορά κι έναν καιρό πιάσανε έναν μεγάλο καταχραστή που σίγουρα θα καταδικαζόταν σε πολλά χρόνια φυλακή. Οι φίλοι του ψάξανε, βρήκαν και του προμηθέψανε τη μεγαλύτερη δικηγορική «ατσίδα» που υπήρχε στην Επικράτεια. Ο δικηγόρος ανέλαβε και είπε στον πελάτη του: «Μ' αυτή την απάτη, θα φας το λιγότερο δέκα χρόνια φυλακή. Εγώ όμως θα σε σώσω αν κάνεις ακριβώς αυτό που θα σου πω».

Στη δίκη καλεί ο πρόεδρος τον κατηγορούμενο: «Πώς σε λένε»; «Μπέεε, μπέεε..», απαντούσε ο κατηγορούμενος, παριστάνοντας σε όλη τη διάρκεια της δίκης τον τρελό που νομίζει τον εαυτό του πρόβατο. Ακριβώς όπως τον συμβούλεψε ο δικηγόρος του. Τον απαλλάξανε. Και όταν ο δικηγόρος ζήτησε την αμοιβή του, η απάντηση ήταν: «Μπέεε, μπέε».

Την ιστορία αυτή την άκουσα πολύ μικρός από έναν δάσκαλό μου στην Τρίτη τάξη του Δημοτικού. Επτά δεκαετίες και βάλε και ξαφνικά μου τη θύμισαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Πολύ συχνά μόνο ο ένας λέει το «μπέε». Αυτός που την «έχει κάνει», όπως λένε οι μάγκες που γλίτωσαν από το τρένο, αλλά και πολλές φορές το λένε και ταυτόχρονα, έτσι που να μην καταλαβαίνει ο κόσμος τίποτα και να αναγκάζουν τους φανατικούς και μεγαλοφυείς ψηφοφόρους τους, να τους ψηφίζουν και την επόμενη τετραετία για να καταλάβουν τι ακούσανε την προηγούμενη. Και ο δικομματισμός οδηγεί την Ελλάδα στη Δόξα... με βελάσματα.

Αφορμή να μου έρθει στο νου και να γράψω, ένα σχολικό ανέκδοτο από την προηγούμενη χιλιετία, στάθηκαν τα παράπονα της ΝΔ και του κ. Πάγκαλου, πριν από λίγες μέρες, για τη σκανδαλώδη, άνιση και άδικη συμπεριφορά των ΜΜΕ απέναντι στα αντιπολιτευόμενα κόμματα και πρόσωπα.

Τα παράπονα της ΝΔ ήταν γιατί δεν ακούστηκε από την τηλεόραση, όλο το σκεπτικό, όλη η εισήγηση της πρότασης μομφής. Ο δε κ. Πάγκαλος, καθώς διάβασα στην εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΪΚΗ», κατηγόρησε τον κ. Σημίτη, ότι πάσχει από έλλειψη ευθυκρισίας. Οταν ρωτήσανε τον κ. Σημίτη, πώς θα αντιμετωπίσει την επανάσταση του κ. Πάγκαλου απάντησε: «ούτε διάλογος, ούτε διαγραφή». Και όταν ρωτήσανε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τι σημαίνει αυτό, που είπε ο πρωθυπουργός, ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι αυτό, σε ελεύθερη μετάφραση της γνωστής έκφρασης των αρνιών, «μπέεε, μπέε» που χρησιμοποιεί τακτικότατα ο κ. πρωθυπουργός, σημαίνει «ούτε το ένα ούτε το άλλο». Το «μπέε, μάλιστα το είπε με τη σωστή αρνίσια προφορά, αλλά όσο και αν θέλω να σας ευχαριστήσω, αυτό δεν μπορεί να φανεί στο γραπτό. Ομως οι δημοσιογράφοι που δεν ανήκουν στο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» μπορούν να πηγαίνουν και να τον ακούν όποτε θέλουν.

Οσο για την περίπτωση του κ. Πάγκαλου, που άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει συμπαιγνία της κυβέρνησης και του Τύπου, ο κ. Ρέππας, δήλωσε: «Δεν έχουμε σκοπό να ακολουθήσουμε ένα δρόμο ολισθηρό, όπως είναι αυτός που επέλεξε ο κ. Πάγκαλος».

Πιστεύω ότι γρήγορα θα δούμε αν τα λόγια του κ. Ρέππα σημαίνουν: «Πάγκαλε, θα σ'απομονώσουμε και θα κλαις», ή «συγκρατήσου φίλε, αφού ξέρεις πως θα τα βρούμε».

Και τώρα τι να πεις; Βλέπεις την ασυνειδησία, την ανευθυνότητα των ανθρώπων που κυβερνούν, την αδίσταχτη προσαρμογή τους και συμβιβασμό τους στο καθετί που τους συμφέρει. Δεν καταλαβαίνουν ότι όταν η φιλοσοφία σου και οι σχέσεις σου με τους ανθρώπους βασίζονται στο ποιος θα φάει τον άλλο, ότι κάποια μέρα θα φαγωθείς κι εσύ; Με το δικομματικό σύστημα και με λίγη απάτη μπορεί να έχουμε «αυτοδύναμη κυβέρνηση»!! με το ένα τρίτο των ψηφοφόρων. Με το δικομματισμό όμως πολεμάνε καλύτερα τον εχθρό, που φυσικά είναι ο λαός.

Συμπαραστάθηκε κανείς στο ΚΚΕ; Διαμαρτυρήθηκε κανείς που το αποκλείουν από κάθε εκδήλωση όλα τα ΜΜΕ; Προσπαθούν να μας πείσουν, ελεεινά και ξεδιάντροπα ότι δεν υπάρχει ΚΚΕ. Μίλησε η ΝΔ; Ακόνισε τη γλώσσα του ο κ. Πάγκαλος; Ξεσπάθωσε; Κάθε άλλο. Τους άρεσε. Δε θέλουν το λαό ενωμένο, οργανωμένο και με σωστή καθοδήγηση. Τον θέλουν σκόρπιο για να μη μπορεί να αντισταθεί. Ομως όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα θα καεί και το δικό σου, αν δε βοηθήσεις. Αυτή είναι μια αλήθεια που ισχύει για όλους. Βόηθα γιατί θα 'ρθει η σειρά σου.

Ομως το μίσος και ο φόβος για το λαό δεν τους αφήνει να σκεφτούν και οι χαλκάδες που τους έχουν περάσει στη μύτη τ' αφεντικά τους, δεν τους αφήνουν να κινηθούν. Ζουν σ' ένα διαρκή φόβο για κάθε πράξη που κάνουν. Πώς θα την πάρει τ' αφεντικό; Θα του αρέσει; Θα κερδίσουν την εύνοιά του ή θα πέσουν σε δυσμένεια; Μερικές φορές τους φαντάζομαι σαν τους ήρωες στις κωμωδίες του ΣΑΡΛΩ. Εκεί που γελάνε, τους πετάνε μια τούρτα στα μούτρα. Ομως η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η αμερικάνικη κυριαρχία και η ντόπια υποταγή, δεν αφήνουν περιθώρια για αστεία. Ολοι στη δουλιά για ένα παντοδύναμο ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προπαγάνδα του φόβου και αντικομμουνισμός(2011-09-24 00:00:00.0)
Σταγόνα στον ωκεανό! Πάμε παρακάτω...(2007-04-15 00:00:00.0)
To αγριοκάτσικο(2006-06-04 00:00:00.0)
Black Μπεεε...(2006-04-20 00:00:00.0)
Τα μετεκλογικά...(2000-04-11 00:00:00.0)
Η "σφαγή" των "αμνών"(1996-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ