Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή

Από τη χτεσινή συνέλευση
Από τη χτεσινή συνέλευση
Οχταμελή Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, με εκπροσώπους από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ και πλήθος σωματείων που θα συντονίζει την αγωνιστική δράση για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην οποία οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, συγκροτήθηκε στη Νέα Ιωνία, χθες το βράδυ, σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΕΠ.

Η Λαϊκή Επιτροπή θα στεγάζεται στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Σωματείου Συνταξιούχων του ΙΚΑ (Νισύρου 10). Πρώτες αγωνιστικές ενέργειες της Λαϊκής Επιτροπής αποτελούν: Την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, στις 2 μ.μ., παράσταση διαμαρτυρίας - παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αλσούπολη για να μην κοπεί το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια που δε θα πληρώσει τα χαράτσια. Την Τρίτη 20 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Νέας Ιωνίας για να απαιτήσουν μέτρα στήριξης για τους ανέργους και τις οικογένειές τους. Στις 6 το απόγευμα κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τους ανέργους στην Ομόνοια. Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας για συμπαράσταση στους απεργούς εργάτες.

Στην εισηγητική του ομιλία ο Κώστας Τούκας, πρόεδρος του παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Νέας Ιωνίας, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων απαιτεί από εμάς να γίνουν βήματα μπροστά στην οργάνωση του αγώνα. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε γειτονιά πρέπει να γίνει κέντρο αντίστασης και οργανωμένου αγώνα. Η Επιτροπή αυτή είναι μια μορφή λαϊκής οργάνωσης και συσπείρωσης δυνάμεων που θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική και τις επιπτώσεις που υπάρχουν στη ζωή μας και με συντονισμένη δράση δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο απέναντι στην κρίση».

Παρεμβάσεις έγιναν και από τον κόσμο που συμμετείχε στη συνέλευση. Κοινός τόπος όλων των ομιλητών ήταν να μετουσιωθεί η αγανάκτηση του λαού σε οργανωμένο αγώνα, να ξεσηκωθεί τώρα ο λαός, να σημάνει γενικός συναγερμός ώστε όχι μόνο να μη γυρίσει η ζωή των λαϊκών στρωμάτων στα προπολεμικά επίπεδα αλλά στην κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της εκμεταλλευτικής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ