Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Πλατιά δράση από συνδικάτα και επιτροπές

Εντείνεται καθημερινά η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 20 Δεκέμβρη απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, μετά από πρωτοβουλία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Σε κάθε κλάδο, Συνδικάτα και Ομοσπονδίες προετοιμάζονται εντατικά για να εκφραστεί μαζικά η εργατική αλληλεγγύη, να αναπτυχθεί μέτωπο πάλης που θα έχει στον προσανατολισμό του τον οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Για την Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, και μπροστά στις 20 Δεκέμβρη, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας προχωρά σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για την προστασία των ανέργων στον κλάδο - όπου η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο». Αύριο, Πέμπτη, οργανώνει Πανελλαδική Μέρα Δράσης των Οικοδόμων για την ανεργία, με κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις των κατά τόπους Συνδικάτων και Παραρτημάτων.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας οργανώνει αύριο μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στις 11 π.μ., και την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, προχωρά σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος), στις 9.30 π.μ.

Τα κατά τόπους Συνδικάτα των Οικοδόμων έχουν αποφασίσει για αύριο 15 Δεκέμβρη κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΟΑΕΔ: Στη Θεσσαλονίκη (η κινητοποίηση θα γίνει στο κεντρικό υποκατάστημα - Δωδεκανήσου) στις 10 π.μ., στη Λάρισα παράσταση διαμαρτυρίας (στις 8 π.μ.), στην Καρδίτσα (8 π.μ.), στα Τρίκαλα (8.30 π.μ.), στην Κοζάνη (9 π.μ.), στο Λαύριο (10 π.μ.), στην Πρέβεζα (10 π.μ.), στη Νάουσα (10.30 π.μ.), στο Αγρίνιο (11 π.μ.) και στα Γρεβενά σύσκεψη ανέργων στις 8 π.μ.

Σήμερα, Τετάρτη, στην Πάτρα, οι οικοδόμοι προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια στις 8 π.μ., ενώ στη Μυτιλήνη, σήμερα διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ (9 π.μ.) και την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, παράσταση στον ΟΑΕΔ (9 π.μ.).

Σύσκεψη για την ανεργία και την προστασία των ανέργων πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου την Κυριακή 18 Δεκέμβρη και ώρα 6 το απόγευμα.

Πλούσια δραστηριότητα στον Πειραιά

Η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, σήμερα, Τετάρτη 14 Δεκέμβρη, έχει προγραμματίσει στις 7 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους του Δήμου και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για όλες τις μέρες, ενώ τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη διοργανώνει συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Επιτροπή Αγώνα της Ε' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά διοργανώνει σήμερα Τετάρτη, σύσκεψη στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών (Ροδόπης 5 - 7).

Την Πέμπτη οι Επιτροπές Ανέργων και οι Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας και Πειραιά θα κάνουν παρέμβαση στους αντίστοιχους ΟΑΕΔ στις 8.30 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ