Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Εκλογές - παρωδία στο Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων

Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ

Η απερχόμενη διοίκηση του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, στηριζόμενη στις πλάτες των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωσε εκλογές - παρωδία κρυφά από τους εργαζόμενους και καταπατώντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής δεοντολογίας, με στόχο το σωματείο να παραμείνει στα χέρια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Είναι γνωστό ότι, στο Βόλο, αυτές οι δυο συνδικαλιστικές παρατάξεις έχουν, επί πολλά χρόνια, αγαστή συνεργασία στο πλαίσιο λειτουργίας του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και αλληλοβοηθιούνται στην προσπάθεια να μπουν εμπόδια στην ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, αλλά και στην αγωνιστική δράση των εργαζομένων.

Κι είναι αυτές οι παρατάξεις - μαζί με τη ΔΑΚΕ η οποία τις ακολουθεί στις βασικές επιλογές - που, διακονώντας την αντίληψη και υλοποιώντας την πρακτική του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, έχουν μετατρέψει τα σωματεία σε σφραγίδες - φαντάσματα, άμαζα και ανήμπορα να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική, στις απολύσεις και σε όλα προβλήματα που προκαλεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση. Αυτή η αντίληψη και η πρακτική τούς κάνει απεργοσπάστες, τους ωθεί να παζαρεύουν στους διαλόγους τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι κλπ.

Πριν λίγες μέρες, οι ίδιες παρατάξεις έδρασαν από κοινού για την ακύρωση των εκλογών στο Σύλλογο Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Μαγνησίας. Η μεθόδευση έγινε ως εξής: Τέσσερις εργαζόμενοι, καθοδηγούμενοι από την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση) και με νομικό σύμβουλο τον Μ. Πατσιαντά, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Βόλου, στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν στο δικαστήριο αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας την ακύρωση των εκλογών στο σωματείο που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάρτη και την αναστολή της λειτουργίας της διοίκησής του, που είναι στα χέρια των ταξικών δυνάμεων. Και, βεβαίως, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη ανταποκρίθηκε, δεόντως...

Εν κρυπτώ!

Οι εκλογές - παρωδία στο Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων Βόλου προετοιμάστηκαν και διοργανώθηκαν μακριά από το φως της δημοσιότητας, εν κρυπτώ, μεταξύ «λίγων και εκλεκτών». Δεν ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι, ούτε για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση, ούτε για την ημερομηνία των εκλογών του Σωματείου. Δε δόθηκε η ευκαιρία σε συνδικαλιστές να θέσουν υποψηφιότητα. Η απερχόμενη διοίκηση του Σωματείου καλούσε τους εμποροϋπαλλήλους στο ΕΚΒ για να παρακολουθήσουν σεμινάριο, αποκρύπτοντάς τους ότι παράλληλα θα ψήφιζαν και στις εκλογές!

Για όλους αυτούς τους λόγους μέλη του Σωματείου που ανήκουν στο ΠΑΜΕ κατέθεσαν ένσταση, ζητώντας την αναβολή των εκλογών και τη διεξαγωγή τους ανοιχτά, δημόσια και με τη συμμετοχή των εργαζόμενων και όλων των παρατάξεών τους. Και την ώρα που κατατίθετο η ένσταση έγινε κάτι το πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά χρονικά της περιοχής: Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) κάλεσε την αστυνομία για να ...επιβάλει την τάξη, ενώ μέλη της επιχείρησαν να προπηλακίσουν στελέχη του ΠΑΜΕ!

Τις εκλογές - παρωδία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ - εκπρόσωποι της οποίας έδωσαν χτες και συνέντευξη Τύπου - στην οποία, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει:

«Δεν έκαναν ανοιχτό απολογισμό δράσης γιατί φοβόντουσαν να πουν ότι υπέγραψαν τη σημερινή μας δύσκολη θέση, υπέγραφαν και στήριζαν όλα τα μέτρα ταφόπλακα στη ζωή μας, από την ασφάλιση και το ωράριο, ως τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τους μισθούς πείνας. Τώρα ζητούν ψήφο αυτοί που δεν άνοιξαν ρουθούνι για την κρίση, τις απολύσεις, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς στους χώρους δουλειάς.

Η Επιτροπή καλεί τους εμποροϋπαλλήλους να μη στηρίξουν, με την ψήφο τους, τις εκλογές αυτές, που με τον τρόπο που γίνονται και με τον αποκλεισμό παρατάξεων και δεκάδων συναδέλφων, θα βγάλουν αποτέλεσμα ψεύτικο, αλλοιωμένο, μακριά από τον πραγματικό συσχετισμό δύναμης. Να απαιτήσουν εκλογές με σωστές, τυπικές και συνάμα ουσιαστικές διαδικασίες, δηλαδή: Επαρκή χρόνο για εγγραφή νέων μελών, συζήτηση με τους συναδέλφους, εκλογοαπολογιστική συνέλευση με ουσιαστικό απολογισμό και κριτική στη σημερινή απερχόμενη Διοίκηση, νόμιμη εκλογή εφορευτικής επιτροπής και επαρκή χρόνο για την κατάθεση υποψηφιοτήτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ