Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Ποικιλότροπα ενδιαφέρουσες καταθέσεις!

Ποικιλότροπα αξιόλογες και διαφοροποιημένα σημαντικές οι τέσσερις ταινίες στις οποίες αναφερόμαστε εκτενέστερα, όχι τόσο για την καλλιτεχνική τους αξία, αλλά γι' αυτό που θέλουν να «μας» πουν, ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες κοινότοπες πρεμιέρες της εβδομάδας, οι οποίες και είναι:

«NEW YEAR'S EVE» ο τίτλος της ρομαντικής, σπονδυλωτής αμερικάνικης κομεντί του 2011, σε σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ. Μια συρραφή πολλών γλυκόπικρων σύντομων ιστοριών που εκτυλίσσονται στη Νέα Υόρκη, τη βουτηγμένη στη γοητεία της λαμπερής ξάγρυπνης βραδιάς του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν. Παίρνουν μέρος πολλοί και γνωστοί σταρ: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Χίλαρι Σουάν κ.ά.

Με την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά «ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» ο νεαρός Σαμ Λέβινσον εισβάλλει στα ενδόμυχα μιας μεσοαστικής αμερικάνικης οικογένειας που συγκεντρώθηκε στο κτήμα της Ανάπολις για να παρευρεθεί σε ένα γάμο... Η ταινία καταγράφει χωρίς ενδοιασμούς τους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσά τους αλλά και τους σκελετούς που καθένας τους κρύβει στην ντουλάπα. Με τους: Ελεν Μπάρκιν, Κέιτ Μπόσγουορθ, Ελεν Μπέρστιν κ.ά.

Μέσα στο χειμώνα επιστρέφουν και οι δολοφόνοι καρχαρίες, τη φορά αυτή σε τρισδιάστατες εικόνες. «SHARK NIGHT 3D» τιτλοφορείται το αμερικάνικο θρίλερ τρόμου του 2011, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ελις. Το φιλμ χτίζεται πάνω στον πρωτόγονο φόβο για τους καρχαρίες και εκτυλίσσεται ένα ανέμελο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, όταν μια παρέα έρχεται στο εξοχικό της Σάρα και ένας νεαρός που βουτά στη λίμνη, βγαίνει με κομμένο το ένα του χέρι... κάτι που σηματοδοτεί την αρχή του αγώνα εναντίον των τρομαχτικών υποβρυχίων εξολοθρευτών και της αιματοβαμμένης αγωνίας. Από τη μια είναι οι εχθροί καρχαρίες - έξι μάλιστα διαφορετικά είδη επιθετικών τέτοιων - και από την άλλη η παρέα των νεαρών που παλεύουν για τη ζωή τους. Στο φιλμ παίζουν οι Σάρα Πάξτον, Ντάστιν Μίλιγκαν, Κρις Κάρμακ κ.ά.

Τέλος, «Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ» είναι μια εξαιρετικά χαριτωμένη «χριστουγεννιάτικη» οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων, μια αμερικανοβρετανική συμπαραγωγή του 2011, σε σκηνοθεσία των Μπάρι Κουκ και Σάρα Σμιθ.


ΚΡΙΤΙΚΗ:
Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ