Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11130

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ισχυρό λαϊκό κίνημα για να μην εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός και η στρατηγική του κεφαλαίου σε Ελλάδα και ΕΕ

ΣΕΛ.  6   -   9

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ οι εργοδότες στήνοντας «Ενώσεις Προσώπων»

«Φάμπρικα» στήνουν οι εργοδότες, με σκοπό να χτυπήσουν τις εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα, αξιοποιώντας το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας και το «μαύρο μέτωπο» συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και τρόικας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ομίλου γαλακτοβιομηχανίας «Αφοι Σαράντη», που επέβαλε επιχειρησιακή σύμβαση που προβλέπει μείωση μισθών από 10% έως 40%, κατάργηση του 8ωρου μέσα απ' τη συνολική διευθέτηση του χρόνου εργασίας, καταργώντας την κλαδική σύμβαση. Η επίθεση γίνεται με όχημα τη σύσταση Ενωσης Προσώπων, που εκπροσωπούν δύο στελέχη της εταιρείας, μέσω της οποίας προωθεί την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.


ΣΕΛ.  12  -  13

MotionTeam

ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ
Μήνυμα αντίστασης ενάντια στα χαράτσια

Με κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας, έξω απο τις εφορίες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, συνεχίζουν την πάλη τους ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία, έδωσαν μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής.


ΣΕΛ.  10  -  11

Ο λαϊκός μονόδρομος

Τα αστικά επιτελεία διεθνώς και στην Ελλάδα μιλούν για δραματική τροπή στην κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην Ευρωζώνη. Αφορμή, η απειλή του οίκου αξιολόγησης «Standard & Poor's» για πιθανή υποβάθμιση της Ευρωζώνης στο σύνολό της, δηλαδή και της Γερμανίας και της Γαλλίας. Την ίδια ώρα οξύνονται ολοένα και περισσότερο οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωζώνης μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής στις 8 και 9 Δεκέμβρη. Στον απόηχο της συνάντησης Μέρκελ - Σαρκοζί για ένταση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, φουντώνουν και τα σενάρια για διάσπαση της Ευρωζώνης. Ολ' αυτά συνοδεύονται από ορυμαγδό εκβιασμών του λαού για υποταγή σε νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα σαν αυτά που απεργάζεται η συμμαχική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. κυβέρνηση των μονοπωλίων, όπως φαίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όπως ετοιμάζονται ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης. Η κρίση είναι βαθιά και θα διαρκέσει και στην Ευρωζώνη. Δημιουργεί προϋποθέσεις για φυγόκεντρες τάσεις, για τη δημιουργία ενός πιο μικρού και ακόμα πιο σκληρού πυρήνα. Η ΕΕ ως όραμα που θα εξασφαλίσει ισοτιμία, σταθερότητα, ευημερία στους λαούς όπως προπαγάνδιζαν τα αστικά κόμματα και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας την ενσωμάτωση της Ελλάδας σ' αυτήν, ήταν απάτη. Τα σενάρια αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δίνουν και παίρνουν σε συνδυασμό με την «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» της καπιταλιστικής οικονομίας. Αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς, σφάζουν το λαό. Να γιατί λέμε ότι είναι μονόδρομος η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.


13η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Συνέντευξη Τύπου σήμερα της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου για τη 13η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που φιλοξενεί το ΚΚΕ στην Αθήνα από τις 9 έως τις 11 Δεκέμβρη με θέμα: «Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον! Η διεθνής κατάσταση και η εμπειρία των κομμουνιστών 20 χρόνια μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ. Τα καθήκοντα για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ιμπεριαλιστικών πολέμων, των σύγχρονων λαϊκών αγώνων και εξεγέρσεων, για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, την ενίσχυση του προλεταριακού διεθνισμού και του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού». Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.



ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ - ΟΤΑ
Σέρνει στα δικαστήρια σωματείο

ΣΕΛ.  23
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Στα σκαριά νέες ανατροπές

ΣΕΛ.  12
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Σήμερα το συλλαλητήριο στην Καρδίτσα

ΣΕΛ.  24
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Αύριο σύσκεψη για οργάνωση αλληλεγγύης

ΣΕΛ.  21
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Ενθαρρυντικά πρώτα μηνύματα

ΣΕΛ.  3
ΝΗΣΙΩΤΕΣ - ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Πάλη για φτηνές ασφαλείς συγκοινωνίες

ΣΕΛ.  40

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ