Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτή κινηματογράφου στην Ηλεία

Δημιουργικός «οργασμός» επικρατεί στον Πύργο της Ηλείας, με τη διεξαγωγή του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Νέους και Παιδιά και της 11ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Camera Zizanio».

Το Φεστιβάλ (διάρκεια έως 10/12) περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις στην Αρχαία Ολυμπία, στην Αμαλιάδα, στα Λεχαινά, στη Γαστούνη, στη Ζαχάρω και σε χωριά της περιοχής. Στο φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετέχουν 10 ταινίες μεγάλου μήκους και 22 μικρού, από την Ελλάδα και άλλες χώρες. Φέτος καθιερώθηκε το «Kids & Docs», ένα ξεχωριστό τμήμα ντοκιμαντέρ, με προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και 6 ελληνικές.

Η 11η «Camera Zizanio» (ταινίες φτιαγμένες από μαθητές) περιλαμβάνει 269 ταινίες. Οι ελληνικές φτάνουν φέτος τις 71. Οι διοργανωτές σχολιάζουν ότι «με την ανυπαρξία κεντρικού προγράμματος οπτικοακουστικής παιδείας στα σχολεία και μηδενική ενίσχυση, η παραγωγή καλλιτεχνικού έργου σε σχολικό περιβάλλον απαιτεί σθένος κι αποτελεί άθλο για εκπαιδευτικούς και μαθητές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ